Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaronowe rurki nadziewane farszem gołąbkowym z młodą kapustką.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1148
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5676
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8770
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18205
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1148
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5676
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8770
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18205
Składniki
1. Mięso mielonego przekładamy do miski.
2. Cebulę kroimy w kostkę następnie prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Kapustę drobno kroimy i dokładamy do cebuli, podlewamy odrobiną wody i prużymy do miękkości, studzimy.
4. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu jak ostygnie dodajemy do mięsa.
5. Kapustę dodajemy do mięsa.
6. Wbijamy jajko.
7. Przyprawiamy solą i wsypujemy bazylię.
9. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
10. Rozrabiamy sos, do naczynia wsypujemy sos paprykowy i przekładamy koncentrat mieszamy z dodatkiem wody.
11. Sosem zalewamy makaron.
12. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach. 13. Posypujemy zapiekankę.
14. Zapiekamy 40 minut w 180˚C. 15. Danie gotowe. 16. Smacznego.