Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaronowe rurki nadziewane farszem gołąbkowym z młodą kapustką.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3874
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3847
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 415
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3874
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3847
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 415
Składniki
1. Mięso mielonego przekładamy do miski.
2. Cebulę kroimy w kostkę następnie prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Kapustę drobno kroimy i dokładamy do cebuli, podlewamy odrobiną wody i prużymy do miękkości, studzimy.
4. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu jak ostygnie dodajemy do mięsa.
5. Kapustę dodajemy do mięsa.
6. Wbijamy jajko.
7. Przyprawiamy solą i wsypujemy bazylię.
9. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
10. Rozrabiamy sos, do naczynia wsypujemy sos paprykowy i przekładamy koncentrat mieszamy z dodatkiem wody.
11. Sosem zalewamy makaron.
12. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach. 13. Posypujemy zapiekankę.
14. Zapiekamy 40 minut w 180˚C. 15. Danie gotowe. 16. Smacznego.