Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję trochę inną wersje gołąbków z dodatkiem marchwi i żółtego sera, zamiast ryżu. Mojej rodzinie bardziej smakują w takiej wersji.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6888
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242759
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6888
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242759
Składniki
1. Całą kapustę wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy, tak żeby liście trochę zmiękły, obieramy liście. 2. Mięso wkładamy do miski, solimy.
3. Dodajemy 2 jajka.
4. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.
5. Marchew obieramy i również ścieramy na tarce o dużych oczach.
6. Do mięsa dodajemy ser starty i połowę startej marchwi.
7. Wsypujemy majeranek, dokładnie mieszamy.
8. Na każdy liść kapusty wykładamy masę mięsną i ciasno zawijamy w roladki. 9. Wlewamy trochę wody do brytfanki, zagotować. 10. Następnie układamy ciasno gołąbki, doprawiamy koperkiem i Vegetą, gotujemy pod przykryciem około 40 minut. 11. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy . 12. Na koniec rozrabiamy mąkę z odrobiną wody i hartujemy sos. 13. Gołąbki gotowe. 14. Smacznego.