Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję trochę inną wersje gołąbków z dodatkiem marchwi i żółtego sera, zamiast ryżu. Mojej rodzinie bardziej smakują w takiej wersji.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22569
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14890
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4678
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44516
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 625
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 642
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22569
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14890
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4678
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44516
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 625
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 642
Składniki
1. Całą kapustę wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy, tak żeby liście trochę zmiękły, obieramy liście. 2. Mięso wkładamy do miski, solimy.
3. Dodajemy 2 jajka.
4. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.
5. Marchew obieramy i również ścieramy na tarce o dużych oczach.
6. Do mięsa dodajemy ser starty i połowę startej marchwi.
7. Wsypujemy majeranek, dokładnie mieszamy.
8. Na każdy liść kapusty wykładamy masę mięsną i ciasno zawijamy w roladki. 9. Wlewamy trochę wody do brytfanki, zagotować. 10. Następnie układamy ciasno gołąbki, doprawiamy koperkiem i Vegetą, gotujemy pod przykryciem około 40 minut. 11. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy . 12. Na koniec rozrabiamy mąkę z odrobiną wody i hartujemy sos. 13. Gołąbki gotowe. 14. Smacznego.