Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję trochę inną wersje gołąbków z dodatkiem marchwi i żółtego sera, zamiast ryżu. Mojej rodzinie bardziej smakują w takiej wersji.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6034
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9066
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8480
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5837
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6034
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9066
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8480
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5837
Składniki
1. Całą kapustę wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy, tak żeby liście trochę zmiękły, obieramy liście. 2. Mięso wkładamy do miski, solimy.
3. Dodajemy 2 jajka.
4. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.
5. Marchew obieramy i również ścieramy na tarce o dużych oczach.
6. Do mięsa dodajemy ser starty i połowę startej marchwi.
7. Wsypujemy majeranek, dokładnie mieszamy.
8. Na każdy liść kapusty wykładamy masę mięsną i ciasno zawijamy w roladki. 9. Wlewamy trochę wody do brytfanki, zagotować. 10. Następnie układamy ciasno gołąbki, doprawiamy koperkiem i Vegetą, gotujemy pod przykryciem około 40 minut. 11. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy . 12. Na koniec rozrabiamy mąkę z odrobiną wody i hartujemy sos. 13. Gołąbki gotowe. 14. Smacznego.