Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję trochę inną wersje gołąbków z dodatkiem marchwi i żółtego sera, zamiast ryżu. Mojej rodzinie bardziej smakują w takiej wersji.
1. Całą kapustę wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy, tak żeby liście trochę zmiękły, obieramy liście.
2. Mięso wkładamy do miski, solimy.
3. Dodajemy 2 jajka.
4. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.
5. Marchew obieramy i również ścieramy na tarce o dużych oczach.
6. Do mięsa dodajemy ser starty i połowę startej marchwi.
7. Wsypujemy majeranek, dokładnie mieszamy.
8. Na każdy liść kapusty wykładamy masę mięsną i ciasno zawijamy w roladki.
9. Wlewamy trochę wody do brytfanki, zagotować.
10. Następnie układamy ciasno gołąbki, doprawiamy koperkiem i Vegetą, gotujemy pod przykryciem około 40 minut.
11. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy .
12. Na koniec rozrabiamy mąkę z odrobiną wody i hartujemy sos.
13. Gołąbki gotowe.
14. Smacznego.
Uwielbiam gołąbki zwłaszcza te z młodej kapusty i z dodatkiem dużej ilości po...
Odsłon: 4586
Burak liściasty to cudowne warzywo odkryte u mnie tego roku. Liście są bardzo...
Odsłon: 3845
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 33
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 117
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 29
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 42
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 33
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 117
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 29
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 42
Składniki
1. Całą kapustę wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy, tak żeby liście trochę zmiękły, obieramy liście. 2. Mięso wkładamy do miski, solimy.
3. Dodajemy 2 jajka.
4. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.
5. Marchew obieramy i również ścieramy na tarce o dużych oczach.
6. Do mięsa dodajemy ser starty i połowę startej marchwi.
7. Wsypujemy majeranek, dokładnie mieszamy.
8. Na każdy liść kapusty wykładamy masę mięsną i ciasno zawijamy w roladki. 9. Wlewamy trochę wody do brytfanki, zagotować. 10. Następnie układamy ciasno gołąbki, doprawiamy koperkiem i Vegetą, gotujemy pod przykryciem około 40 minut. 11. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy . 12. Na koniec rozrabiamy mąkę z odrobiną wody i hartujemy sos. 13. Gołąbki gotowe. 14. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pieczony morszczuk w warzywach
Dania główne
Mięso z chrząstką z dodatkiem cukinii
Dania główne
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie serowym
Dania główne
Tortilla z falafelem
Pieczony morszczuk w warzywach
Zdrowe i smakowite jedzonko. Przygotowanie nie dłuższe niz 1,5 godziny, łączn...
Odsłon: 2
Mięso z chrząstką z dodatkiem cukinii
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 33