Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowane gołąbki z farszem z mieszanymi kaszami i odrobiną kapusty to pomysł Tomasza Strzelczyka na obiad i niekwestionowany hit tego lata. Koniecznie zapiszcie i wypróbujcie ten przepis, będziecie zachwyceni smakiem gołąbków.
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6188
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10060
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6188
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10060
Składniki
Z kapusty pozbądź się kilka wierzchnich listków i głąba. Całą główkę włóż do wrzącej wody i trzymaj na małym ogniu przez około 10 minut. Po upływie czasu wyciągnij z wody, oddziel duże liście i odstaw do wystygnięcia. Małe liście posiekaj i przełóż do miski.
Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę. Pieczarki zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Na patelni rozgrzej tłuszcz. Gdy będzie odpowiednio gorący, wrzuć pieczarki, przesmażaj kilka minut, następnie dodaj cebulę, czosnek i szczyptę tymianku. Całość trzymaj na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, pod koniec dodaj sól i pieprz.
Do dużej miski przełóż ugotowaną kaszę, połącz ją z zawartością patelni i posiekanymi liśćmi kapusty.
Zanim zawiniesz w liście farsz, wytnij z nich grube części.
Jajka wbij do miski i za pomocą widelca rozkłóć, bułkę tartą wysyp na talerz. Każdego gołąbka obtocz najpierw w jajku, następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony.