Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbek w jednym zawijaniu z kapustą włoską. Gołąbek do podziału.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 913
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 913
Składniki
Przygotować składniki na gołąbki.
Kapustę, obrać z góry,wyciąć trochę głąb. Wstawić do mikrofalówki i gotować po ok.3 min.
Zdejmować liście, obcinać grube nerwy. Główkę dalej gotować i stopniowa zdejmować liście.
Odkładać do przestygnięcia. Ryż ugotować w osolonej wodzie, ale gotować z 2 min. krócej. Wyjąć i odcedzić na durszlaku.
Mięso usmażyć na oleju, przyprawić -solą, pieprzem, papryką.Wlać rozrobiony fix i chwilę pogotować, mieszając.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Pod koniec dodać pietruszkę i wymieszać. Przerzucić do mięsa.
Wymieszać ryż z mięsem, przyprawić.
Miseczki posmarować masłem.Wyłożyć liśćmi a w środek włożyć farsz z ryżu i mięsa. Przykryć liśćmi kapusty.Poukładać wiórki masła.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 1 godz. w 175*. Jak kapusta będzie przypieczona, to przykryć folią aluminiową.
Przed podaniem, obrócić na talerz do góry nogami.
Podawać polane sosem pomidorowym, lub ketchupem.