Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbek w jednym zawijaniu z kapustą włoską. Gołąbek do podziału.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35681
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1200
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35681
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1200
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
        
        
                Składniki
Przygotować składniki na gołąbki.
Kapustę, obrać z góry,wyciąć trochę głąb. Wstawić do mikrofalówki i gotować po ok.3 min.
Zdejmować liście, obcinać grube nerwy. Główkę dalej gotować i stopniowa zdejmować liście.
Odkładać do przestygnięcia. Ryż ugotować w osolonej wodzie, ale gotować z 2 min. krócej. Wyjąć i odcedzić na durszlaku.
Mięso usmażyć na oleju, przyprawić -solą, pieprzem, papryką.Wlać rozrobiony fix i chwilę pogotować, mieszając.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Pod koniec dodać pietruszkę i wymieszać. Przerzucić do mięsa.
Wymieszać ryż z mięsem, przyprawić.
Miseczki posmarować masłem.Wyłożyć liśćmi a w środek włożyć farsz z ryżu i mięsa. Przykryć liśćmi kapusty.Poukładać wiórki masła.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 1 godz. w 175*. Jak kapusta będzie przypieczona, to przykryć folią aluminiową.
Przed podaniem, obrócić na talerz do góry nogami.
Podawać polane sosem pomidorowym, lub ketchupem.