Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbek w jednym zawijaniu z kapustą włoską. Gołąbek do podziału.
Przygotować składniki na gołąbki.
Kapustę, obrać z góry,wyciąć trochę głąb. Wstawić do mikrofalówki i gotować po ok.3 min.
Zdejmować liście, obcinać grube nerwy. Główkę dalej gotować i stopniowa zdejmować liście.
Odkładać do przestygnięcia.
Ryż ugotować w osolonej wodzie, ale gotować z 2 min. krócej. Wyjąć i odcedzić na durszlaku.
Mięso usmażyć na oleju, przyprawić -solą, pieprzem, papryką.Wlać rozrobiony fix i chwilę pogotować, mieszając.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Pod koniec dodać pietruszkę i wymieszać. Przerzucić do mięsa.
Wymieszać ryż z mięsem, przyprawić.
Miseczki posmarować masłem.Wyłożyć liśćmi a w środek włożyć farsz z ryżu i mięsa. Przykryć liśćmi kapusty.Poukładać wiórki masła.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 1 godz. w 175*. Jak kapusta będzie przypieczona, to przykryć folią aluminiową.
Przed podaniem, obrócić na talerz do góry nogami.
Podawać polane sosem pomidorowym, lub ketchupem.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na wiosenne, pyszne i bardzo pożywne gołąbki z młodej kapus...
Odsłon: 10427
Przepis dnia
Gołąbki z młodej kapusty to pyszne i syte danie. W sezonie na młode warzywa z...
Odsłon: 3957
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 21
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10414
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 323
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 106
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 21
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10414
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 323
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 106
Składniki
Przygotować składniki na gołąbki.
Kapustę, obrać z góry,wyciąć trochę głąb. Wstawić do mikrofalówki i gotować po ok.3 min.
Zdejmować liście, obcinać grube nerwy. Główkę dalej gotować i stopniowa zdejmować liście.
Odkładać do przestygnięcia. Ryż ugotować w osolonej wodzie, ale gotować z 2 min. krócej. Wyjąć i odcedzić na durszlaku.
Mięso usmażyć na oleju, przyprawić -solą, pieprzem, papryką.Wlać rozrobiony fix i chwilę pogotować, mieszając.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Pod koniec dodać pietruszkę i wymieszać. Przerzucić do mięsa.
Wymieszać ryż z mięsem, przyprawić.
Miseczki posmarować masłem.Wyłożyć liśćmi a w środek włożyć farsz z ryżu i mięsa. Przykryć liśćmi kapusty.Poukładać wiórki masła.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 1 godz. w 175*. Jak kapusta będzie przypieczona, to przykryć folią aluminiową.
Przed podaniem, obrócić na talerz do góry nogami.
Podawać polane sosem pomidorowym, lub ketchupem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ciasto na pizzę
Dania główne
Kotlety mielone z cukinii
Dania główne
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami
Dania główne
Tarta z kurkami i boczkiem (średnica 32 cm)
Ciasto na pizzę
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 21
Kotlety mielone z cukinii
Pełne smaku!
Odsłon: 366