Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z farszem grzybowym"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2456
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 40
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 712
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2456
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 40
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 712
Składniki
Szalotki obierz i drobno posiekaj. Natkę pietruszki opłucz i posiekaj, a grzyby namocz. Następnie odsącz i pokrój na małe kawałki. Szalotkę zeszklij na rozgrzanej oliwie, dodaj grzyby oraz pietruszkę. Całość podsmaż. Następnie wystudź i połącz z ricottą. Przygotowane liście kapusty rozłóż na blacie. Wyłóż na nie nadzienie i dokładnie zwiń w roladki.
Gołąbki ułóż równo w wysmarowanej tłuszczem brytfannie, „szwem” do spodu. Posyp rozkruszoną fetą i skrop oliwą. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C przez około 20 minut. Danie podawaj z pieczywem lub pieczonymi ziemniakami.Źródło: Na żywo