Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z farszem grzybowym"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 445
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 109
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 445
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 109
Składniki
Szalotki obierz i drobno posiekaj. Natkę pietruszki opłucz i posiekaj, a grzyby namocz. Następnie odsącz i pokrój na małe kawałki. Szalotkę zeszklij na rozgrzanej oliwie, dodaj grzyby oraz pietruszkę. Całość podsmaż. Następnie wystudź i połącz z ricottą. Przygotowane liście kapusty rozłóż na blacie. Wyłóż na nie nadzienie i dokładnie zwiń w roladki.
Gołąbki ułóż równo w wysmarowanej tłuszczem brytfannie, „szwem” do spodu. Posyp rozkruszoną fetą i skrop oliwą. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C przez około 20 minut. Danie podawaj z pieczywem lub pieczonymi ziemniakami.Źródło: Na żywo