Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bezmięsne dla fanów soi
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1299
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5827
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8836
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18453
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1299
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5827
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8836
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18453
Składniki
Soję zalewamy zimną wodą i zostawiamy na noc do namoczenia. Następnego dnia płuczemy i gotujemy soję przez 2 godziny. Wystudzoną soję mielimy w maszynce do mięsa.
Pieczarki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę i razem z pieczarkami dusimy na patelni bez tłuszczu pod przykryciem.
Wystudzone pieczarki mieszamy z soją, pieczarkami i jajkami. Doprawiamy dość intensywnie solą i pieprzem.
Kapustę parzymy we wrzątku i zdejmujemy z niej kolejno liście. Z liści odcinamy twarde elementy i na środku każdego liścia kładziemy farsz. Gołąbki zwijamy dość ciasno i układamy w garnku wyłożonym liśćmi kapusty. Zalewamy rosołem i gotujemy ok. godziny do miękkości kapusty. Smacznego!