Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bezmięsne dla fanów soi
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 803
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5681
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9513
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 247
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 803
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5681
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9513
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 247
Składniki
Soję zalewamy zimną wodą i zostawiamy na noc do namoczenia. Następnego dnia płuczemy i gotujemy soję przez 2 godziny. Wystudzoną soję mielimy w maszynce do mięsa.
Pieczarki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę i razem z pieczarkami dusimy na patelni bez tłuszczu pod przykryciem.
Wystudzone pieczarki mieszamy z soją, pieczarkami i jajkami. Doprawiamy dość intensywnie solą i pieprzem.
Kapustę parzymy we wrzątku i zdejmujemy z niej kolejno liście. Z liści odcinamy twarde elementy i na środku każdego liścia kładziemy farsz. Gołąbki zwijamy dość ciasno i układamy w garnku wyłożonym liśćmi kapusty. Zalewamy rosołem i gotujemy ok. godziny do miękkości kapusty. Smacznego!