Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bezmięsne dla fanów soi
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1627
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420991
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1929
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1627
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420991
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1929
Składniki
Soję zalewamy zimną wodą i zostawiamy na noc do namoczenia. Następnego dnia płuczemy i gotujemy soję przez 2 godziny. Wystudzoną soję mielimy w maszynce do mięsa.
Pieczarki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę i razem z pieczarkami dusimy na patelni bez tłuszczu pod przykryciem.
Wystudzone pieczarki mieszamy z soją, pieczarkami i jajkami. Doprawiamy dość intensywnie solą i pieprzem.
Kapustę parzymy we wrzątku i zdejmujemy z niej kolejno liście. Z liści odcinamy twarde elementy i na środku każdego liścia kładziemy farsz. Gołąbki zwijamy dość ciasno i układamy w garnku wyłożonym liśćmi kapusty. Zalewamy rosołem i gotujemy ok. godziny do miękkości kapusty. Smacznego!