Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gołąbki z grzybami , przygotowane na prośbę ciężarnej, a jak to mówią ciężarnej się nie odmawia. Gołąbki bardzo smaczne, pożywne i proste w przygotowaniu, a przepis pochodzi ze starego zeszytu mojej babci. Polecam
nóż, garnek, deska, patelnia, miska, naczynie żaroodporne.
Słodka Rzymianka to niezwykłe połączenie intensywnego smaku czekolady z delik...
Odsłon: 110959
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 16
Smaki Grecji!
Odsłon: 40
Słodka Rzymianka to niezwykłe połączenie intensywnego smaku czekolady z delik...
Odsłon: 110959
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 16
Smaki Grecji!
Odsłon: 40
Składniki
Grzyby zalać wodą i odstawić na kilka godzin, następnie ugotować , odcedzić i drobno pokroić. Kapustę ugotować w całości wycinając głąb. Gdy kapusta zmięknie wyjąc odsączyć z wody i zdjąć ostrożnie liście które się da, ponownie włożyć do wody i dalej pogotować i tak do wyczerpania liści. Cebulę obrać i drobno pokroić, przesmażyć na maśle i połączyć z grzybami. Jajka ugotować na twardo, obrać , drobno posiekać i razem z ugotowaną kaszą przełożyć do miski, dodać grzyby oraz podsmażoną cebulę, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Z każdego liścia ściąć zgrubiały nerw, na każdy liść nałożyć porcję farszu zwinąć gołąbki i lekko je spłaszczyć. Gotowe gołąbki przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem . Na każdym podłożyć cienki plaster masła i zapiekać w piekarniku w 180 stopniach do miękkości jaką chcemy uzyskać. Smacznego
Liście gotowe do nadziewania.
Gołąbki gotowe do zapiekania.