Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki zrobione z kapusty młodej i mięsa mielonego, wieprzowego z ryżem.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 253
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4960
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4835
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44894
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 511
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 253
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4960
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4835
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44894
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 511
Składniki
Wykonanie farszu do gołąbków: Wcześniej zmielone mięso wieprzowe, mieszamy z ugotowanym, ostudzonym ryżem, przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym i czosnkiem.
W dużym garnku zagotowujemy wodę w której będziemy parzyć kapustę. Obrywamy z kapusty pierwsze niepotrzebne liście. Gdy woda osiągnie 80 stopni Celsjusza, parzymy główkę kapusty i delikatnie zdejmujemy sparzone liście.
Odcinamy twarde łodygi z liścia i nakładamy wcześniej przygotowany farsz.
Formujemy gołąbki, zawijając liść z nałożonym farszem. Na dno garnka układamy 2-3 liście z kapusty, liście laurowe i ziele angielskie i uformowane gołąbki. Ułożone w garnku gołąbki zalewamy osoloną wodą pomieszaną z koncentratem pomidorowym, pokrojoną zieleniną oraz z 2 łyżkami domowej pasty rosołowej. Gotujemy do miękkości kapusty, ja gotowałam 30 minut od momentu wrzenia wody.
Gołąbki podajemy z chlebem lub ugotowanymi młodymi ziemniakami, polanymi sosem zrobionym z wywaru gotowania gołąbków, zagęszczonego mąką ziemniaczaną i zabielony śmietaną. Smacznego!!!