Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne gołabki w pomidorowym sosie.....
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6948
Polecam.
Odsłon: 106
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5245
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2342
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6948
Polecam.
Odsłon: 106
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5245
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2342
Składniki
Z kapusty odzdzielić liście. Włozyc kazdy listek do wrzątku by stał sie elastyczny. Nie gotować aby liście sie nie rozgotowały i rozrywały.
Ugotować ryż. Uwaga aby nie był rozgotowany.
cebulke zrumienic na oliwie
mięso mielone połączyć z ryżem i cebulką. Doprawic do smaku solą, pieprzem, odrobina czosnku, majeranku i kaperku.
na kazdy liść nałożyć farsz, zawinąc i związac jeśli sie rozlatują.
gołąbki obsmazyć delikatnie z każdej strony na oliwie tak aby nie porwać lisci.
z wody, przecieru pomidorowego, odrobiny maki, śmietany i przypraw przyżądzić sos pomidorowy.
Podsmażone gołabki włożyć do sosu pomidorowego i pod przykryciem gotowac na małym ogniu.
SMACZNEGO:)