Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne gołabki w pomidorowym sosie.....
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1641
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1414
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1438
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1555
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1641
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1414
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1438
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1555
Składniki
Z kapusty odzdzielić liście. Włozyc kazdy listek do wrzątku by stał sie elastyczny. Nie gotować aby liście sie nie rozgotowały i rozrywały.
Ugotować ryż. Uwaga aby nie był rozgotowany.
cebulke zrumienic na oliwie
mięso mielone połączyć z ryżem i cebulką. Doprawic do smaku solą, pieprzem, odrobina czosnku, majeranku i kaperku.
na kazdy liść nałożyć farsz, zawinąc i związac jeśli sie rozlatują.
gołąbki obsmazyć delikatnie z każdej strony na oliwie tak aby nie porwać lisci.
z wody, przecieru pomidorowego, odrobiny maki, śmietany i przypraw przyżądzić sos pomidorowy.
Podsmażone gołabki włożyć do sosu pomidorowego i pod przykryciem gotowac na małym ogniu.
SMACZNEGO:)