Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam smaczne gołąbki z kapusty włoskiej z farszem mięsnym, ryżem oraz warzywami. Gołąbki można przygotować na obiad, ciepłą kolację, a także jako smakowitą przekąskę. Można je podać z sosem pomidorowym i ziemniakami, albo polać tylko ketchupem.
blaszka, garnek, nóż, patelnia,
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22586
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14908
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4693
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44604
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 633
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 660
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22586
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14908
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4693
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44604
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 633
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 660
Składniki
Kapustę włoską oczyszczamy z wierzchnich liści, wycinamy głąb i wkładamy do wrzątku. Po kilkunastu minutach zdejmujemy kolejno blanszowane liście i tak do końca kapusty , (gdyby liście wydawały nam się za twarde wkładamy ponownie do wrzątku i gotujemy kilka minut). Ryż gotujemy a - la den te w osolonej wodzie, po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Cebulę po obraniu kroimy w kostkę, to samo robimy z papryką, natomiast marchewkę po obraniu ścieramy na tarce o dużych oczkach. Boczek wędzony kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z dodatkiem oleju. Do podsmażonego boczku dodajemy pokrojoną cebulę oraz przygotowane warzywa, smażymy kilka minut i studzimy. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy ugotowany , wystudzony ryż oraz podsmażone warzywa z boczkiem. Dodajemy jajko oraz przyprawy, całość dokładnie mieszamy. Z liści odkrawamy zgrubienie, na każdy liść nakładamy przygotowany farsz, składamy boki a następnie zwijamy gołąbki. Układamy ciasno na wysmarowanej tłuszczem blasze i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 45 minut. Gołąbki podajemy z sosem pomidorowym i ziemniakami lub po prostu polane ketchupem.
Przygotowanie gołąbków do zapieczenia