Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gołąbki z nadzieniem z drobiu. Trochę inne jak zawsze ale smaczne. Polecam
naczynie żaroodporne, miska, maszynka do mielenia mięsa, nóż, garnek, sito,
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 374
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 725
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 323
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 374
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 725
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 323
Składniki
Z kapusty wykroić głąb, zdjąć wierzchnie liście. Główkę opłukać i włożyć na kilka minut do wrzącej wody. Osączyć na sicie , gdy wystygnie oddzielić wszystkie liście ściąć z nich grube nerwy . Mięso po zmieleniu wymieszać z kaszą manną , jajkiem oraz przyprawić do smaku sosem sojowym Vegetą i pieprzem. Na liście kapusty nałożyć farsz i zwijać gołąbki. Ułożyć ciasno w naczyniu żaroodpornym wyłożonym pozostałymi liśćmi kapusty. Obłożyć plasterkami smalcu lub margaryny, podlać niewielką ilością wody z dodatkiem łyżki sosu sojowego. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać aż gołąbki będą dość miękkie. Podawać z ziemniakami piure. Tak 10 minut przed kojcem pieczenia odkryć aby gołąbki się trochę przyrumieniły. Smacznego.