Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gołąbki z nadzieniem z drobiu. Trochę inne jak zawsze ale smaczne. Polecam
naczynie żaroodporne, miska, maszynka do mielenia mięsa, nóż, garnek, sito,
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10097
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2720
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1846
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 708
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3945
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10097
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2720
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1846
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 708
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3945
Składniki
Z kapusty wykroić głąb, zdjąć wierzchnie liście. Główkę opłukać i włożyć na kilka minut do wrzącej wody. Osączyć na sicie , gdy wystygnie oddzielić wszystkie liście ściąć z nich grube nerwy . Mięso po zmieleniu wymieszać z kaszą manną , jajkiem oraz przyprawić do smaku sosem sojowym Vegetą i pieprzem. Na liście kapusty nałożyć farsz i zwijać gołąbki. Ułożyć ciasno w naczyniu żaroodpornym wyłożonym pozostałymi liśćmi kapusty. Obłożyć plasterkami smalcu lub margaryny, podlać niewielką ilością wody z dodatkiem łyżki sosu sojowego. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać aż gołąbki będą dość miękkie. Podawać z ziemniakami piure. Tak 10 minut przed kojcem pieczenia odkryć aby gołąbki się trochę przyrumieniły. Smacznego.