Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gołąbki z nadzieniem z drobiu. Trochę inne jak zawsze ale smaczne. Polecam
naczynie żaroodporne, miska, maszynka do mielenia mięsa, nóż, garnek, sito,
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37408
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37408
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Z kapusty wykroić głąb, zdjąć wierzchnie liście. Główkę opłukać i włożyć na kilka minut do wrzącej wody. Osączyć na sicie , gdy wystygnie oddzielić wszystkie liście ściąć z nich grube nerwy . Mięso po zmieleniu wymieszać z kaszą manną , jajkiem oraz przyprawić do smaku sosem sojowym Vegetą i pieprzem. Na liście kapusty nałożyć farsz i zwijać gołąbki. Ułożyć ciasno w naczyniu żaroodpornym wyłożonym pozostałymi liśćmi kapusty. Obłożyć plasterkami smalcu lub margaryny, podlać niewielką ilością wody z dodatkiem łyżki sosu sojowego. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać aż gołąbki będą dość miękkie. Podawać z ziemniakami piure. Tak 10 minut przed kojcem pieczenia odkryć aby gołąbki się trochę przyrumieniły. Smacznego.