Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gołąbki z nadzieniem z drobiu. Trochę inne jak zawsze ale smaczne. Polecam
naczynie żaroodporne, miska, maszynka do mielenia mięsa, nóż, garnek, sito,
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 267
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1015
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1771
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25280
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 267
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1015
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1771
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25280
Składniki
Z kapusty wykroić głąb, zdjąć wierzchnie liście. Główkę opłukać i włożyć na kilka minut do wrzącej wody. Osączyć na sicie , gdy wystygnie oddzielić wszystkie liście ściąć z nich grube nerwy . Mięso po zmieleniu wymieszać z kaszą manną , jajkiem oraz przyprawić do smaku sosem sojowym Vegetą i pieprzem. Na liście kapusty nałożyć farsz i zwijać gołąbki. Ułożyć ciasno w naczyniu żaroodpornym wyłożonym pozostałymi liśćmi kapusty. Obłożyć plasterkami smalcu lub margaryny, podlać niewielką ilością wody z dodatkiem łyżki sosu sojowego. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać aż gołąbki będą dość miękkie. Podawać z ziemniakami piure. Tak 10 minut przed kojcem pieczenia odkryć aby gołąbki się trochę przyrumieniły. Smacznego.