Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki które dzisiaj proponuję są proste w przygotowaniu , smaczne, rozpływają się w ustach, a ich smak jest zaskakująco smaczny, sosik dodaje pikanterii, można jeść i nie ma końca.
garnek, łyżka cedzakowa, nóż,
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98344
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1935
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5781
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5784
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98344
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1935
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5781
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5784
Składniki
Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Gotować na małym ogniu do momentu wchłonięcia wody przez kaszę. Do ugotowanej ciepłej kaszy dodać pozostałe składniki (łącznie z mięsem), dokładnie wymieszać. Kapustę włożyć do garnka z gorącą wodą i parzyć skrawając poszczególne liście kapusty. Wyjmować z wody, ściąć zgrubienia. Na każdy liść nakładać porcje farszu,(ilość farszu zależy od wielkości liścia). Gołąbki ułożyć w garnku na 2 większych liściach i zalać litrem soku pomidorowego, dodając śmietanę 30 % oraz 2 kostki rosołowe rozpuszczone w 1/2 szkl. gorącej wody. Gotować do miękkości kapusty. Podawać z ugotowanymi ziemniaczkami lub pieczywem.