Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki które dzisiaj proponuję są proste w przygotowaniu , smaczne, rozpływają się w ustach, a ich smak jest zaskakująco smaczny, sosik dodaje pikanterii, można jeść i nie ma końca.
        garnek, łyżka cedzakowa, nóż,
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231682
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4925
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36178
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1374
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231682
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4925
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36178
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1374
        
        
                Składniki
Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Gotować na małym ogniu do momentu wchłonięcia wody przez kaszę. Do ugotowanej ciepłej kaszy dodać pozostałe składniki (łącznie z mięsem), dokładnie wymieszać. Kapustę włożyć do garnka z gorącą wodą i parzyć skrawając poszczególne liście kapusty. Wyjmować z wody, ściąć zgrubienia. Na każdy liść nakładać porcje farszu,(ilość farszu zależy od wielkości liścia). Gołąbki ułożyć w garnku na 2 większych liściach i zalać litrem soku pomidorowego, dodając śmietanę 30 % oraz 2 kostki rosołowe rozpuszczone w 1/2 szkl. gorącej wody. Gotować do miękkości kapusty. Podawać z ugotowanymi ziemniaczkami lub pieczywem.