Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki które dzisiaj proponuję są proste w przygotowaniu , smaczne, rozpływają się w ustach, a ich smak jest zaskakująco smaczny, sosik dodaje pikanterii, można jeść i nie ma końca.
garnek, łyżka cedzakowa, nóż,
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2620
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20120
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 562
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 714
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7143
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2620
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20120
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 562
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 714
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7143
Składniki
Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Gotować na małym ogniu do momentu wchłonięcia wody przez kaszę. Do ugotowanej ciepłej kaszy dodać pozostałe składniki (łącznie z mięsem), dokładnie wymieszać. Kapustę włożyć do garnka z gorącą wodą i parzyć skrawając poszczególne liście kapusty. Wyjmować z wody, ściąć zgrubienia. Na każdy liść nakładać porcje farszu,(ilość farszu zależy od wielkości liścia). Gołąbki ułożyć w garnku na 2 większych liściach i zalać litrem soku pomidorowego, dodając śmietanę 30 % oraz 2 kostki rosołowe rozpuszczone w 1/2 szkl. gorącej wody. Gotować do miękkości kapusty. Podawać z ugotowanymi ziemniaczkami lub pieczywem.