Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przełamanie stereotypu ,równie pyszne.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 115
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 115
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Składniki
Kapustę sparzyłem ,ostudziłem i oddzieliłem liście. Zgrubienia z liści ściąłem. Kaszę ugotowałem w osolonym wrzątku ,razem z listkiem laurowym i zielem angielskim. Na koniec wyjąłem liść laurowy i ziele angielskie. Kaszę opłukałem zimną wodą ,osączyłem i ostudziłem. Przełożyłem do miski. Mięso zmieliłem razem z cebulą ,czosnkiem ,marchewką i koperkiem. Masę przełożyłem do miski z kaszą ,dodałem jajka ,musztardę ,doprawiłem solą i dużą ilością pieprzu ,dokładnie wyrobiłem. Na każdy liść wyłożyłem farsz ,zwinąłem w rulony ,po czym oba końce wcisnąłem do środka. Brytfankę wyłożyłem liśćmi z kapusty ,na nie wyłożyłem gołąbki zalałem bulionem warzywnym ,zakryłem pozostałymi liśćmi ,wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni C i piekłem przez godzinę.
Podałem z sosem pomidorowym. Z margaryny i mąki sporządziłem zasmażkę. Dodałem koncentrat pomidorowy ,rozprowadziłem z bulionem ,zagotowałem. Dodałem śmietanę i przyprawić do smaku solą ,pieprzem i cukrem.