Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne gołąbki z kaszy gryczanej z grzybami leśnymi w sosie pomidorowym.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 144
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 165
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2574
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 144
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 165
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2574
Składniki
1.Z kapusty wyciąć głąb i włożyć do garnka z wrzącą wodą, sparzyć i zdjąć liście. Wyciąć grube nerwy z liści. 2.Kaszę ugotować wg. przepisu na opakowaniu. 3.Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać i podsmażyć na oleju. Grzyby drobno posiekać, dodać do cebuli i smażyć, aż odparuje nadmiar wody. Doprawić solą i pieprzem. 4.Grzyby z cebulką dodać do ugotowanej kaszy. Doprawić solą, pieprzem, ziołami i wymieszać. 6.Na liściu kapusty układać czubatą łyżkę farszu i zwijać gołąbki. na dnie garnka ułożyć kilka liści z kapusty. Układać gołąbki ciasno w garnku. Zalać wodą, posolić. Dusić pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka. 7.Śmietanę rozmieszać z mąką i koncentratem pomidorowym, zalać na miękkie gołąbki, zagotować kilka minut.