Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza jaglana to świetny pomysł na oryginalne jarskie gołąbki.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 272
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 232
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1340
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 272
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 232
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1340
Składniki
Ugotuj kaszę w 1 l posolonej wody (powinna być lekko niedogotowana). Odcedź. Posiekaj cebulę i pieczarki. Marchewkę i seler zatrzyj na tarce. Na oleju podsmaż cebulę i pieczarki, dodaj marchewkę i seler. Chwilę duś razem. Wymieszaj z kaszą. Przypraw solą i pieprzem.
Kapustę sparz, podziel na pojedyncze liście. Pościnaj zgrubiałe nerwy. U nasady liści kładź po porcji farszu. Boki załóż do środka. Zwiń roladki. Gotowe gołąbki ciasno układaj w nasmarowanym tłuszczem rondlu. Zalej 1,5 l wody, posól. Dodaj listek laurowy.
Na wolnym ogniu duś godzinę. Podawaj obsmażone na oleju, póolane gęstą kwaśną śmietaną.