Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy gołąbki, tym razem polecam z kaszą kuskus z dodatkiem świeżych leśnych grzybów.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 28
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21668
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 28
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21668
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Składniki
Kapustę wkładamy do garnka z lekko osoloną gorącą wodą, aby liście się sparzyły. W między czasie robimy farsz. Cebulę drobno siekamy i szklimy na maśle. Oczyszczone grzyby wkładamy do miksera i drobno mielimy. Dodajemy do cebuli. Doprawiamy niewielką ilością tymianku i cząbru. Kaszę zalewamy wrzątkiem 2*1 i czekamy ok. 7 min. Gdy kasza będzie gotowa przekładamy do miski, dodajemy mięso, cebulę z grzybkami, wbijamy jajko. Doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i cząbrem. Wszystko dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Gdy liście się sparzą zawijamy mięso i układamy ciasno w garnku. Zalewamy pozostałą wodą ze sparzonej kapusty. Gotujemy do miękkości. Podajemy z ulubionymi dodatkami u nas polane sosem z duszonymi podgrzybkami.