Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy gołąbki, tym razem polecam z kaszą kuskus z dodatkiem świeżych leśnych grzybów.
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 231
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 75
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 83
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 231
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 75
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 83
Składniki
Kapustę wkładamy do garnka z lekko osoloną gorącą wodą, aby liście się sparzyły. W między czasie robimy farsz. Cebulę drobno siekamy i szklimy na maśle. Oczyszczone grzyby wkładamy do miksera i drobno mielimy. Dodajemy do cebuli. Doprawiamy niewielką ilością tymianku i cząbru. Kaszę zalewamy wrzątkiem 2*1 i czekamy ok. 7 min. Gdy kasza będzie gotowa przekładamy do miski, dodajemy mięso, cebulę z grzybkami, wbijamy jajko. Doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i cząbrem. Wszystko dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Gdy liście się sparzą zawijamy mięso i układamy ciasno w garnku. Zalewamy pozostałą wodą ze sparzonej kapusty. Gotujemy do miękkości. Podajemy z ulubionymi dodatkami u nas polane sosem z duszonymi podgrzybkami.