Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy gołąbki, tym razem polecam z kaszą kuskus z dodatkiem świeżych leśnych grzybów.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 105
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 186
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 467
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 269
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 105
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 186
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 467
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 269
Składniki
Kapustę wkładamy do garnka z lekko osoloną gorącą wodą, aby liście się sparzyły. W między czasie robimy farsz. Cebulę drobno siekamy i szklimy na maśle. Oczyszczone grzyby wkładamy do miksera i drobno mielimy. Dodajemy do cebuli. Doprawiamy niewielką ilością tymianku i cząbru. Kaszę zalewamy wrzątkiem 2*1 i czekamy ok. 7 min. Gdy kasza będzie gotowa przekładamy do miski, dodajemy mięso, cebulę z grzybkami, wbijamy jajko. Doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i cząbrem. Wszystko dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Gdy liście się sparzą zawijamy mięso i układamy ciasno w garnku. Zalewamy pozostałą wodą ze sparzonej kapusty. Gotujemy do miękkości. Podajemy z ulubionymi dodatkami u nas polane sosem z duszonymi podgrzybkami.