Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dzisiaj nieco inne gołąbki jak dotychczasowe, gołąbki z kaszanką. Takie gołąbki pamiętam z mojego domu rodzinnego. Teraz to o takich gołąbkach się nie myśli nastały inne czasy i kaszanka przeszła trochę w zapomnienie. Ja bardzo lubię kaszankę i dlatego wykorzystuję ją do potraw z grilla czy do obiadu lub kolacji. Polecam.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 161
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2687
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 847
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1609
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14288
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 161
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2687
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 847
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1609
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14288
Składniki
Z kapusty wyciąć głąb, a w puste miejsce wlać łyżkę oleju aby liści ładnie odchodziły , następnie obgotować w gorącej wodzie tak aby liście zmiękły. Miękkie liście rozdzielić jeden od drugiego. Ściąć twarde zgrubienia. Kaszankę wyjąc z jelita włożyć na rozgrzaną patelnie dodać obraną pokrojoną cebule wymieszać i lekko podsmażyć. W razie potrzeby doprawić pieprzem i solą. Liście kapusty napełniać farszem z kaszanki i zawijać gołąbki. Ułożyć ciasno w garnku wyłożonym liśćmi. Podlać wywarem z gotowania i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 1 - 1,5 godziny (najlepiej do miękkości gołąbków). W razie konieczności dolać wody. Gotowe gołąbki podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu lub zapiec w piekarniku, albo po prostu podawać polane ketchupem. Smacznego.