Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gołąbki przygotowane na urodziny mojej córki. Gołąbki z mięsem proste i smaczne. Polecam
miska, nóż, garnek patelnia, deska do krojenia, praska do czosnku,
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118444
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8524
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3142
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2296
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1612
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118444
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8524
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3142
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2296
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1612
Składniki
Na początku moczę bułkę w mleku, a gdy zmięknie dokładnie odciskam. Cebulę obieram , kroję w kostkę i podsmażam do zeszklenia na oleju. Przygotowuję farsz; Do miski przekładam mięso mielone, dodaję odciśniętą bułkę, podsmażoną cebulkę, jajko oraz przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dokładnie mieszam dodając na koniec posiekaną natkę pietruszki. Z kapusty ściągam brzydkie liście , wycinam głąb , gotuję w lekko osolonej wodzie. Stopniowo ściągam liście , ścinam grube nerwy. Na każdy liść nakładam porcję przygotowanego farszu. Zwijanie gołąbków; Boki liści zwijam do środka ,a następnie zwijam w wałek formując gołąbki. Na dnie większego garnka układam pozostawione liście i ciasno układam gołąbki. Zalewam je bulionem i gotuję pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut. Po czym układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładam do średnio nagrzanego piekarnika i piekę do miękkości gołąbków. Gołąbki można podać z sosem pomidorowym lub tylko polane ketchupem. Sos pomidorowy można przegotować z bulionu z gotowania gołąbków. Smacznego
Gołąbki przygotowane go gotowania , a następnie smażenia.
Gołąbki po usmażeniu gotowe do podania.