Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gołąbki przygotowane na urodziny mojej córki. Gołąbki z mięsem proste i smaczne. Polecam
miska, nóż, garnek patelnia, deska do krojenia, praska do czosnku,
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14563
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19626
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14563
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19626
Składniki
Na początku moczę bułkę w mleku, a gdy zmięknie dokładnie odciskam. Cebulę obieram , kroję w kostkę i podsmażam do zeszklenia na oleju. Przygotowuję farsz; Do miski przekładam mięso mielone, dodaję odciśniętą bułkę, podsmażoną cebulkę, jajko oraz przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dokładnie mieszam dodając na koniec posiekaną natkę pietruszki. Z kapusty ściągam brzydkie liście , wycinam głąb , gotuję w lekko osolonej wodzie. Stopniowo ściągam liście , ścinam grube nerwy. Na każdy liść nakładam porcję przygotowanego farszu. Zwijanie gołąbków; Boki liści zwijam do środka ,a następnie zwijam w wałek formując gołąbki. Na dnie większego garnka układam pozostawione liście i ciasno układam gołąbki. Zalewam je bulionem i gotuję pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut. Po czym układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładam do średnio nagrzanego piekarnika i piekę do miękkości gołąbków. Gołąbki można podać z sosem pomidorowym lub tylko polane ketchupem. Sos pomidorowy można przegotować z bulionu z gotowania gołąbków. Smacznego
Gołąbki przygotowane go gotowania , a następnie smażenia.
Gołąbki po usmażeniu gotowe do podania.