Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki z mięsem i ryżem"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3612
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 130
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3612
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 130
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Składniki
W garnku zanurz całą kapustę w gorącej wodzie (możesz jej później nie wylewać i przygotować z niej bulion). Gdy kapusta zmięknie, oderwij liście, zetnij zgrubiałe części.
Ryż ugotuj. Do mielonego mięsa dodaj jajko, posiekaną cebulę oraz czosnek, ugotowany ryż, dopraw do smaku. Wymieszaj (np. mikserem z końcówkami do mieszania).
Na każdym liściu rozłóż po porcji farszu, zawiń boki gołąbków, a następnie zroluj. Małe liście kapusty rozłóż na dnie garnka, ułóż w nim ciasno gołąbki. Zalej bulionem. Duś na małym ogniu przez ok. godzinę.
Sos: do gorącego bulionu dodaj przecier pomidorowy, zagotuj, po czym zagęść mąką rozprowadzoną śmietaną oraz odrobiną wody. Dopraw solą oraz pieprzem do smaku. Sosem polej gotowe gołąbki.Źródło: Świat kobiety