Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas lubi gołąbki czy z sosem,czy bez są wyśmienite.Serdecznie polecam moje:)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2989
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2989
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Z kapusty wyciąć głąb ,dać na gotującą wodę i sparzać.Kiedy liście zaczną odchodzić wyjmujemy i można schłodzić w zimnej wodzie ,żeby było szybciej. Z liści wyciąć twarde końcówki. Mięso ugotować,zmielić.Na wodzie spod mięsa ugotować kaszę i ryż,na pół miękko. Cebule pokrojone w kostkę zeszklić na smalcu. Kaszę,ryż,cebulę i mięso dać do dużego naczynia ,dodać przyprawy do smaku i dobrze wymieszać. Na spód garnka ułożyć liście,które nam się nie przydadzą a zabezpieczą gołąbki przed przypaleniem. Na każdy liść nałożyć farsz tak około łyżki( to tez zależy jak duże są liście) Zawinąć i układać ciasno warstwami w garnku. Od góry zrobić odstęp ,gołąbki powiększą swoją objętość,zalać bulionem,dać ziele i liście laurowe. Sprawdzamy tak po godz.czasu czy górna warstwa jest miękka,jeśli tak zostawiamy pod przykryciem by nabrały jeszcze lepszego smaku.
Smacznego życzę!