Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas lubi gołąbki czy z sosem,czy bez są wyśmienite.Serdecznie polecam moje:)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6162
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9110
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8643
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6162
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9110
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8643
Składniki
Z kapusty wyciąć głąb ,dać na gotującą wodę i sparzać.Kiedy liście zaczną odchodzić wyjmujemy i można schłodzić w zimnej wodzie ,żeby było szybciej. Z liści wyciąć twarde końcówki. Mięso ugotować,zmielić.Na wodzie spod mięsa ugotować kaszę i ryż,na pół miękko. Cebule pokrojone w kostkę zeszklić na smalcu. Kaszę,ryż,cebulę i mięso dać do dużego naczynia ,dodać przyprawy do smaku i dobrze wymieszać. Na spód garnka ułożyć liście,które nam się nie przydadzą a zabezpieczą gołąbki przed przypaleniem. Na każdy liść nałożyć farsz tak około łyżki( to tez zależy jak duże są liście) Zawinąć i układać ciasno warstwami w garnku. Od góry zrobić odstęp ,gołąbki powiększą swoją objętość,zalać bulionem,dać ziele i liście laurowe. Sprawdzamy tak po godz.czasu czy górna warstwa jest miękka,jeśli tak zostawiamy pod przykryciem by nabrały jeszcze lepszego smaku.
Smacznego życzę!