Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas lubi gołąbki czy z sosem,czy bez są wyśmienite.Serdecznie polecam moje:)
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 3232
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 305
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 175
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 3232
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 305
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 175
Składniki
Z kapusty wyciąć głąb ,dać na gotującą wodę i sparzać.Kiedy liście zaczną odchodzić wyjmujemy i można schłodzić w zimnej wodzie ,żeby było szybciej. Z liści wyciąć twarde końcówki. Mięso ugotować,zmielić.Na wodzie spod mięsa ugotować kaszę i ryż,na pół miękko. Cebule pokrojone w kostkę zeszklić na smalcu. Kaszę,ryż,cebulę i mięso dać do dużego naczynia ,dodać przyprawy do smaku i dobrze wymieszać. Na spód garnka ułożyć liście,które nam się nie przydadzą a zabezpieczą gołąbki przed przypaleniem. Na każdy liść nałożyć farsz tak około łyżki( to tez zależy jak duże są liście) Zawinąć i układać ciasno warstwami w garnku. Od góry zrobić odstęp ,gołąbki powiększą swoją objętość,zalać bulionem,dać ziele i liście laurowe. Sprawdzamy tak po godz.czasu czy górna warstwa jest miękka,jeśli tak zostawiamy pod przykryciem by nabrały jeszcze lepszego smaku.
Smacznego życzę!