Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Smaczne danie :)
Odsłon: 590
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 944
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26154
Smaczne danie :)
Odsłon: 590
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 944
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26154
Składniki
Na patelni rumieni się posiekaną w kosteczkę cebulę razem z ryżem. Potem zalewa się go posoloną wodą 200 ml. Ryż gotuje się prawie do miękkości. Kapustę nacina się przy głąbie i wrzuca do garnka z "pyrkającą" na gazie wodą. Sparzone liście, które odchodzą, zdejmuje się z kapusty. Mięso mielone miesza się z ostudzonym ryżem, jeszcze sól, pieprz i koperek. Może być też odrobina majeranku i suszonego czosnku. Gołąbki zawija się i układa się w rondlu, najlepiej teflonowym i zalewa bulionem z rozrobionym koncentratem. Będą gotowe w 30 minut od zagotowania. Pod koniec sos zagęszcza się mąką rozrobioną w wodzie. Jeszcze doprawia sos, a po wyłączeniu ognia posypuje się koperkiem. Smacznego :)