Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 74
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 493
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1397
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1879
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 74
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 493
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1397
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1879
Składniki
Na patelni rumieni się posiekaną w kosteczkę cebulę razem z ryżem. Potem zalewa się go posoloną wodą 200 ml. Ryż gotuje się prawie do miękkości. Kapustę nacina się przy głąbie i wrzuca do garnka z "pyrkającą" na gazie wodą. Sparzone liście, które odchodzą, zdejmuje się z kapusty. Mięso mielone miesza się z ostudzonym ryżem, jeszcze sól, pieprz i koperek. Może być też odrobina majeranku i suszonego czosnku. Gołąbki zawija się i układa się w rondlu, najlepiej teflonowym i zalewa bulionem z rozrobionym koncentratem. Będą gotowe w 30 minut od zagotowania. Pod koniec sos zagęszcza się mąką rozrobioną w wodzie. Jeszcze doprawia sos, a po wyłączeniu ognia posypuje się koperkiem. Smacznego :)