Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 670
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2049
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4037
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4000
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 670
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2049
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4037
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4000
Składniki
Na patelni rumieni się posiekaną w kosteczkę cebulę razem z ryżem. Potem zalewa się go posoloną wodą 200 ml. Ryż gotuje się prawie do miękkości. Kapustę nacina się przy głąbie i wrzuca do garnka z "pyrkającą" na gazie wodą. Sparzone liście, które odchodzą, zdejmuje się z kapusty. Mięso mielone miesza się z ostudzonym ryżem, jeszcze sól, pieprz i koperek. Może być też odrobina majeranku i suszonego czosnku. Gołąbki zawija się i układa się w rondlu, najlepiej teflonowym i zalewa bulionem z rozrobionym koncentratem. Będą gotowe w 30 minut od zagotowania. Pod koniec sos zagęszcza się mąką rozrobioną w wodzie. Jeszcze doprawia sos, a po wyłączeniu ognia posypuje się koperkiem. Smacznego :)