Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wolnowarowych eksperymentów ciąg dalszy. Tym razem chęć przyszła na gołąbki z młodej kapusty, Tadam! oto są. Teraz oczkuję tylko rachunku za prąd :P W zasadzie powinno być taniej, przynajmniej tak napisał producent...okaże się za miesiąc :P Ale gołąbki jak najbardziej polecam Arek Gie
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 210
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 115
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27912
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 210
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 115
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27912
Składniki
Z kapusty usuwamy uszkodzone liście. Nie wyrzucamy, myjemy i odkładamy. Następnie wycinamy głąb i lekko sparzamy we wrzątku. Liście zdejmujemy, studzimy i usuwamy zgrubiałą część. Ryż gotujemy ok. 10 min. Odcedzamy i studzimy. Koperek siekamy. Mięso mieszamy z ryżem i koperkiem. Masę doprawiamy solą oraz pieprzem. Na każdy liść układamy farsz. Zawijamy gołąbki. Wolnowar wyściełamy uszkodzonymi liśćmi, na nich układamy gołąbki i zalewamy bulionem. Całość zakrywamy uszkodzonymi liśćmi i gotujemy 2 godziny w trybie Low. Opcjonalnie możemy zapiekać w brytfance przez 40-50 minut w temperaturze 180°C.