Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wolnowarowych eksperymentów ciąg dalszy. Tym razem chęć przyszła na gołąbki z młodej kapusty, Tadam! oto są. Teraz oczkuję tylko rachunku za prąd :P W zasadzie powinno być taniej, przynajmniej tak napisał producent...okaże się za miesiąc :P Ale gołąbki jak najbardziej polecam Arek Gie
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 353
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3834
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 353
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3834
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Składniki
Z kapusty usuwamy uszkodzone liście. Nie wyrzucamy, myjemy i odkładamy. Następnie wycinamy głąb i lekko sparzamy we wrzątku. Liście zdejmujemy, studzimy i usuwamy zgrubiałą część. Ryż gotujemy ok. 10 min. Odcedzamy i studzimy. Koperek siekamy. Mięso mieszamy z ryżem i koperkiem. Masę doprawiamy solą oraz pieprzem. Na każdy liść układamy farsz. Zawijamy gołąbki. Wolnowar wyściełamy uszkodzonymi liśćmi, na nich układamy gołąbki i zalewamy bulionem. Całość zakrywamy uszkodzonymi liśćmi i gotujemy 2 godziny w trybie Low. Opcjonalnie możemy zapiekać w brytfance przez 40-50 minut w temperaturze 180°C.