Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wolnowarowych eksperymentów ciąg dalszy. Tym razem chęć przyszła na gołąbki z młodej kapusty, Tadam! oto są. Teraz oczkuję tylko rachunku za prąd :P W zasadzie powinno być taniej, przynajmniej tak napisał producent...okaże się za miesiąc :P Ale gołąbki jak najbardziej polecam Arek Gie
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5345
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5345
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Z kapusty usuwamy uszkodzone liście. Nie wyrzucamy, myjemy i odkładamy. Następnie wycinamy głąb i lekko sparzamy we wrzątku. Liście zdejmujemy, studzimy i usuwamy zgrubiałą część. Ryż gotujemy ok. 10 min. Odcedzamy i studzimy. Koperek siekamy. Mięso mieszamy z ryżem i koperkiem. Masę doprawiamy solą oraz pieprzem. Na każdy liść układamy farsz. Zawijamy gołąbki. Wolnowar wyściełamy uszkodzonymi liśćmi, na nich układamy gołąbki i zalewamy bulionem. Całość zakrywamy uszkodzonymi liśćmi i gotujemy 2 godziny w trybie Low. Opcjonalnie możemy zapiekać w brytfance przez 40-50 minut w temperaturze 180°C.