Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam gołąbki trochę inne bo bez mięsa , tylko kasza i ryż oraz pieczarki, a do tego pyszny sosik pieczarkowy. Pychotka.
garnek, łyżka, nóż, patelnia, naczynie żaroodporne,
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 311
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26585
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8965
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 740
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 311
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26585
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8965
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 740
Składniki
Kapustę oczyścić z brzydkich liści, następnie wyciąć głąb, a w dziurę wlać łyżkę oleju. Kapustę włożyć do dużego garnka zalać wrzątkiem i dusić około 15 minut. Kapustę wyciągnąć, pościągać zblanszowane liście i ponownie włożyć kapustę do wody i znowu to samo, aż do wyczerpania liści. Liście kapusty przestudzić i poodcinać najgrubszy nerw. Farsz; Kasze i ryż ugotować na sypko. Cebule obrać pokroić i zeszklić na oleju , dodać oczyszczone, pokrojone pieczarki i dusić razem do miękkości. Do podsmażonych pieczarek dodać ugotowany ryż oraz ugotowaną kasze wymieszać, doprawić do smaku pieprzem, solą oraz przyprawą uniwersalną. Na liście kapusty nakładać farsz, zaginać brzegi, zwijać ciasno w rulon. Gołąbki układać w naczyniu żaroodpornym polać bulionem i dusić w piekarniku do miękkości. Sos pieczarkowy; Cebule obrać, pokroić i zeszklić na oleju, dodać oczyszczone, pokrojone pieczarki, dusić do miękkości. Śmietanę roztrzepać z mąką na gładką masę, dodać wodę i połączyć z podsmażonymi pieczarkami. Chwile pogotować ciągle mieszając. Doprawić do smaku solą, pieprzem według uznania. Gotowe gołąbki wyłożyć na talerz i polać sosem pieczarkowym. Smacznego.