Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to eleganckie połączenie smaków, które rozgrzewa serce i podbija podniebienie. Zamiast tradycyjnego nadzienia z ryżu, wykorzystujemy tu zdrowy i aromatyczny brokuł, który nadaje potrawie niezwykłą świeżość i chrupkość. Rozpoczynamy od starannie przygotowanej młodej kapusty, której liście po sparzeniu w gorącej wodzie stają się miękkie i gotowe do formowania. Następnie, zamiast ryżu, wzbogacamy nadzienie o drobno posiekane różyczki brokuła, dodając nie tylko wyjątkowego smaku, ale i bogactwa witamin.
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4289
Smaczne danie :)
Odsłon: 101
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 60
Pyszne, chrupiące ciasteczka bez dodatku mąki. Są bardzo sycące dzięki dodatk...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4289
Smaczne danie :)
Odsłon: 101
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 60
Pyszne, chrupiące ciasteczka bez dodatku mąki. Są bardzo sycące dzięki dodatk...
Odsłon: 100
Składniki
1. Kapustę gotujemy w garnku z wodą, a następnie dzielimy na liście, usuwając twarde części. 2. Mięso umieszczamy w misce, dodajemy wbite jajko oraz przyprawy: imbir, czosnek, paprykę ostrą, oregano oraz sól. 3. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Brokuły również ścieramy na tarce. 4. Warzywa dodajemy do mięsa, a następnie dodajemy drobno posiekany szczypiorek i wyrabiamy masę mięsną.
5. Farsz mięsny nakładamy na środek każdego liścia kapusty.
6. Zwijamy kapustę w roladki i układamy je w naczyniu żaroodpornym. 7. Następnie zalewamy wodą, posypujemy Vegetą i pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 40 minut w temperaturze 180°C. 8. W rondelku wlewamy passatę pomidorową i ketchup, doprawiamy solą i gotujemy do momentu zagotowania. Sos zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody, gotując jeszcze przez dwie minuty, aż sos zgęstnieje. 9. Po upieczeniu gołąbków wyjmujemy je z wody, układamy na półmisku i polewamy sosem z passaty.
10. Gotowe gołąbki podajemy z ulubioną surówką oraz ugotowanymi ziemniakami. 11. Smacznego!