Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapustka i do tego farsz z pieczarek,pyszne połączenie no i dietetyczne:) Polecam.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5381
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 905
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11821
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5083
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1344
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5381
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 905
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11821
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5083
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1344
Składniki
Ryż i kaszę ugotować około 15min. Wyjąć i dać do miski. Cebulę pokrojoną w kostkę usmażyć na maśle,dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania soków.Doprawić przyprawami. Dodać do kaszy i ryżu.Wszystko wymieszać i doprawić do smaku. W czasie gdy farsz nam stygnie wyciąć głąby z kapusty i sparzyć przez moment. Liście same odchodzą,powycinać twarde końcówki. Nałożyć farsz i zawijać gołąbki. Na spód położyć liście ,które nie nadawały się do zawinięcia i układać gotowe gołąbki. Dodać liście ,ziele i zalać bulionem.Część dusiłam w piekarniku a część w rondlu. Dusić do miękkości kapusty. Można podać z sosem pomidorowym.
Smacznego życzę!