Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapustka i do tego farsz z pieczarek,pyszne połączenie no i dietetyczne:) Polecam.
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 93
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 94
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 138
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 93
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 94
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 138
Składniki
Ryż i kaszę ugotować około 15min. Wyjąć i dać do miski. Cebulę pokrojoną w kostkę usmażyć na maśle,dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania soków.Doprawić przyprawami. Dodać do kaszy i ryżu.Wszystko wymieszać i doprawić do smaku. W czasie gdy farsz nam stygnie wyciąć głąby z kapusty i sparzyć przez moment. Liście same odchodzą,powycinać twarde końcówki. Nałożyć farsz i zawijać gołąbki. Na spód położyć liście ,które nie nadawały się do zawinięcia i układać gotowe gołąbki. Dodać liście ,ziele i zalać bulionem.Część dusiłam w piekarniku a część w rondlu. Dusić do miękkości kapusty. Można podać z sosem pomidorowym.
Smacznego życzę!