Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochamy tradycyjne dania kuchni polskiej. Jednak nadszedł ten czas, by trochę poeksperymentować.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 34
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 45
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 47
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 52
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 36
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 34
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 45
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 47
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 52
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 36
Składniki
Ryż gotujemy kilka minut krócej, niż na opakowaniu. Odcedzamy, studzimy. Posiekaną cebulę i starte pieczarki smażymy na maśle, odparowujemy z nadmiaru płynu. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mięso mieszamy z grzybami, ryżem, serem i posiekaną natką pietruszki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Liście kapusty sparzamy, usuwamy zgrubiałą część. Na każdy liść układamy farsz i zawijamy. Przekładamy do brytfanki, zalewamy bulionem i pieczemy pod przykryciem 90 min. w 200°C. Podajemy z ulubionym sosem.