Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochamy tradycyjne dania kuchni polskiej. Jednak nadszedł ten czas, by trochę poeksperymentować.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52323
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 220
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52323
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 220
Składniki
Ryż gotujemy kilka minut krócej, niż na opakowaniu. Odcedzamy, studzimy. Posiekaną cebulę i starte pieczarki smażymy na maśle, odparowujemy z nadmiaru płynu. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mięso mieszamy z grzybami, ryżem, serem i posiekaną natką pietruszki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Liście kapusty sparzamy, usuwamy zgrubiałą część. Na każdy liść układamy farsz i zawijamy. Przekładamy do brytfanki, zalewamy bulionem i pieczemy pod przykryciem 90 min. w 200°C. Podajemy z ulubionym sosem.