Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z farszem mięsno ryżowym, podane z ziemniakami i polane sosem pomidorowym.
Gołąbki na Wigilię? Czemu nie! Nietuzinkowy farsz sprawi, że spojrzysz na to...
Odsłon: 1542
Kasza manna ma swoich wielbicieli i przeciwników. Dla tych drugich jest zwykl...
Odsłon: 3468
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 60
Smaczny tort składający się z biszkoptu i kremu kawowego nasączony kawą . Ucz...
Odsłon: 2726
Kasza manna ma swoich wielbicieli i przeciwników. Dla tych drugich jest zwykl...
Odsłon: 3468
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 60
Smaczny tort składający się z biszkoptu i kremu kawowego nasączony kawą . Ucz...
Odsłon: 2726
Składniki
Ze sparzonych liści kapusty formujemy gołąbki nadziewając je farszem zrobionym z mięsa i ugotowanego ryżu. Uformowane gołąbki układamy w garnku, przykrywamy liśćmi kapusty, zalewamy wodą z przecierem pomidorowym i kawałkami pomidorów, liściem laurowym, zielem angielskim, suszoną włoszczyzną oraz domową pastą rosołową. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości gołąbków, do 60 minut od momentu zagotowania się bulionu. Odlewamy do mniejszego garnczka litr wywaru z gotowania, zagęszczamy mąką i chwilę gotujemy. W międzyczasie gotujemy ziemniaki.
Ugotowane gołąbki podajemy z ziemniakami i polewamy sosem, możemy także posypać pokrojoną natką pietruszki i koprem. Smacznego!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Makaron z kurczakiem i brokułem w sosie serowo-śmietanowym
Dania główne
Ziemniaki po grecku
Dania główne
Ciasto Estradowiec
Dania główne
Kotlety szypra
Makaron z kurczakiem i brokułem w sosie serowo-śmietanowym
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 60
Ziemniaki po grecku
Ziemniaki po grecku to doskonały dodatek do dań obiadowych. Można je wykorzys...
Odsłon: 133