Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gołąbki z rodzynkami i sosem karmelowym"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 100
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 570
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 100
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 570
Składniki
ok. 90 min • Porcja ok. 140 kcal • Koszt porcji 2,30 zł • Przepis na 10-12 porcji.
Kapustę parzę, odrywam liście. Cebulę szklę na maśle, mieszam z mięsami.Dodaję rodzynki, namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko, doprawiam. Farsz nakładam na liście, zwijam gołąbki. Układam w brytfannie, podlewam szklanką rosołu, duszę do miękkości.
Cukier rumienię na patelni, skrapiam wodą. Zrumieniam na maśle startą cebulę. Rozprowadzam resztą rosołu z mąką, dodaję karmel, sól, sok z cytryny, zagotowuję. Gołąbki polewam sosem.Źródło: Kobieta i życie