Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gołąbki z rodzynkami i sosem karmelowym"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
ok. 90 min • Porcja ok. 140 kcal • Koszt porcji 2,30 zł • Przepis na 10-12 porcji.
Kapustę parzę, odrywam liście. Cebulę szklę na maśle, mieszam z mięsami.Dodaję rodzynki, namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko, doprawiam. Farsz nakładam na liście, zwijam gołąbki. Układam w brytfannie, podlewam szklanką rosołu, duszę do miękkości.
Cukier rumienię na patelni, skrapiam wodą. Zrumieniam na maśle startą cebulę. Rozprowadzam resztą rosołu z mąką, dodaję karmel, sól, sok z cytryny, zagotowuję. Gołąbki polewam sosem.Źródło: Kobieta i życie