Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gołąbki z rodzynkami i sosem karmelowym"
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 43
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1491
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 297
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3270
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 522
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 43
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1491
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 297
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3270
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 522
Składniki
ok. 90 min • Porcja ok. 140 kcal • Koszt porcji 2,30 zł • Przepis na 10-12 porcji.
Kapustę parzę, odrywam liście. Cebulę szklę na maśle, mieszam z mięsami.Dodaję rodzynki, namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko, doprawiam. Farsz nakładam na liście, zwijam gołąbki. Układam w brytfannie, podlewam szklanką rosołu, duszę do miękkości.
Cukier rumienię na patelni, skrapiam wodą. Zrumieniam na maśle startą cebulę. Rozprowadzam resztą rosołu z mąką, dodaję karmel, sól, sok z cytryny, zagotowuję. Gołąbki polewam sosem.Źródło: Kobieta i życie