Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny pomysł na pyszny obiad.
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1490
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 233
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 242
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 234
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8101
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1490
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 233
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 242
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 234
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8101
Składniki
Farsz: Ryż gotujemy w 750 ml osolonej wody. Ugotowany ryż mieszamy ze zmielonym mięsem. Doprawiamy do smaku. Przygotowanie liści do gołąbków: z kapusty wycinamy głąb i parzymy w osolonym wrzątku. Ostrożnie oddzielamy liście i wycinamy gruby nerw. Nadzienie zawijamy w liście kapusty. Dno żeliwnego naczynia wykładamy liśćmi. Na nie warstwami układamy zawinięte gołąbki. Passatę mieszamy z przyprawami i zalewamy gołąbki. Wierzch przykrywamy liśćmi. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piecyka. Nastawiamy temperaturę na 200°C. Gdy piecyk osiągnie tę temperaturę zmniejszamy do 100°C. Pieczemy około 2godziny( aż kapusta będzie miękka).
Smacznego.