Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny pomysł na pyszny obiad.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35709
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35709
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
        
        
                Składniki
Farsz: Ryż gotujemy w 750 ml osolonej wody. Ugotowany ryż mieszamy ze zmielonym mięsem. Doprawiamy do smaku. Przygotowanie liści do gołąbków: z kapusty wycinamy głąb i parzymy w osolonym wrzątku. Ostrożnie oddzielamy liście i wycinamy gruby nerw. Nadzienie zawijamy w liście kapusty. Dno żeliwnego naczynia wykładamy liśćmi. Na nie warstwami układamy zawinięte gołąbki. Passatę mieszamy z przyprawami i zalewamy gołąbki. Wierzch przykrywamy liśćmi. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piecyka. Nastawiamy temperaturę na 200°C. Gdy piecyk osiągnie tę temperaturę zmniejszamy do 100°C. Pieczemy około 2godziny( aż kapusta będzie miękka).
Smacznego.