Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny pomysł na pyszny obiad.
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20337
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 349
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1051
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1312
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20337
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 349
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1051
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1312
Składniki
Farsz: Ryż gotujemy w 750 ml osolonej wody. Ugotowany ryż mieszamy ze zmielonym mięsem. Doprawiamy do smaku. Przygotowanie liści do gołąbków: z kapusty wycinamy głąb i parzymy w osolonym wrzątku. Ostrożnie oddzielamy liście i wycinamy gruby nerw. Nadzienie zawijamy w liście kapusty. Dno żeliwnego naczynia wykładamy liśćmi. Na nie warstwami układamy zawinięte gołąbki. Passatę mieszamy z przyprawami i zalewamy gołąbki. Wierzch przykrywamy liśćmi. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piecyka. Nastawiamy temperaturę na 200°C. Gdy piecyk osiągnie tę temperaturę zmniejszamy do 100°C. Pieczemy około 2godziny( aż kapusta będzie miękka).
Smacznego.