Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki ziemniaczane"
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 605
Polecam.
Odsłon: 151
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 605
Polecam.
Odsłon: 151
Składniki
90 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 16 porcji
<strong>Katarzyna Toczek-Gierula z Rzeszowa</strong>
Liście kapusty gotuję w osolonej wodzie 2-3 minuty, aż zmiękną. Po osączeniu odcinam twarde części. Surowe ziemniaki i cebulę ścieram na tarce, do nich dodaję starte 2 gotowane ziemniaki i surową marchew. Wbijam jajko, wszystko mieszam i doprawiam. Farsz nakładam na liście i je zawijam.
Piekę gołąbki w naczyniu żaroodpornym. Podlewam maślanką z przecierem i koprem. Duszę 40-50 min.Źródło: Kobieta i życie