Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takich gołąbków jeszcze nie jedliście, mięso bez zawijania, faszerowane rurki makaronowe w sosie pomidorowym z pierzynką z warzyw.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118778
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8698
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3177
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2542
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118778
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8698
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3177
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2542
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy ugotowany ryż, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką, wsypujemy majeranek. Następnie dodajemy ¼ główki kapusty poszatkowanej i dokładnie mieszamy.
2. Tak przygotowanym farszem napełniamy rurki cannelloni i układamy w naczyniu żaroodpornym.
3. Przygotowujemy sos przecier pomidorowy mieszamy ze śmietaną i jedną szklanką wody. Sosem polewamy rurki makaronowe.
4. Marchew obieramy myjemy, ścieramy na tarce o dużych oczach, pozostałą kapustę drobno szatkujemy. Warzywa razem ze sobą mieszamy i układamy na wierzch zapiekanki.<br /> 5. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C<br />
6. Przed podaniem polewamy ketchupem.<br /> 7. Gotowe.<br /> 8. Smacznego.<br />