Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takich gołąbków jeszcze nie jedliście, mięso bez zawijania, faszerowane rurki makaronowe w sosie pomidorowym z pierzynką z warzyw.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 951
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4204
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 401
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 842
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3708
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 764
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 951
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4204
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 401
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 842
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3708
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 764
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy ugotowany ryż, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką, wsypujemy majeranek. Następnie dodajemy ¼ główki kapusty poszatkowanej i dokładnie mieszamy.
2. Tak przygotowanym farszem napełniamy rurki cannelloni i układamy w naczyniu żaroodpornym.
3. Przygotowujemy sos przecier pomidorowy mieszamy ze śmietaną i jedną szklanką wody. Sosem polewamy rurki makaronowe.
4. Marchew obieramy myjemy, ścieramy na tarce o dużych oczach, pozostałą kapustę drobno szatkujemy. Warzywa razem ze sobą mieszamy i układamy na wierzch zapiekanki.<br /> 5. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C<br />
6. Przed podaniem polewamy ketchupem.<br /> 7. Gotowe.<br /> 8. Smacznego.<br />