Do góry

Dania główne Przepis na:

gołąbkowy bigos

gołąbkowy bigos

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 4282

Dodano:

Odsłon: 4166

Szybki obiad na leniwe dni. Niby bigos a smakuje jak gołąbki. Ryż, kapusta, mięsko mielone z cebulką - pycha!

Składniki

  • 1 mała/średnia główka kapusty 1 cebula 350 g mięsa mielonego
  • 1 płaska łyżeczka curry, słodkiej papryki, ostrej papryki, czosnku posiekany koperek 3 kulki ziela angielskiego 1 liść laurowy
  • około 500 ml zimnej wody (może być mniej lub więcej - zależy od kapusty) koncentrat pomidorowy sól i pieprz
  • 1-2 woreczki ugotowanego ryżu (zależy ile lubicie)
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
gołąbkowy bigos

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w kosteczkę i razem z mięsem podsmażamy na patelni. Kapustę szatkujemy i dodajemy do podsmażonego mięsa. Dodajemy wszystkie przyprawy oraz wodę i dusimy aż kapusta będzie miękka. Pod koniec dodajemy ugotowany ryż oraz koncentrat pomidorowy. Wszystko mieszamy i ewentualnie doprawiamy. Podajemy z chlebkiem lub ziemniaczkami. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń