Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 17
Gęste curry z fasoli i papryki, w pomidorowym sosie z dodatkiem przypraw i cz...
Odsłon: 45
Pomysł na kolację lub Słoik do pracy albo na michę pyszności;) Kiedy smażę, p...
Odsłon: 23
Szybkie i smaczne danie
Odsłon: 201
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 17
Gęste curry z fasoli i papryki, w pomidorowym sosie z dodatkiem przypraw i cz...
Odsłon: 45
Pomysł na kolację lub Słoik do pracy albo na michę pyszności;) Kiedy smażę, p...
Odsłon: 23
Szybkie i smaczne danie
Odsłon: 201
Składniki
Golonkę ugotować (ok 1,5 godz) w wodzie z dodatkierm soli, pieprzu, ziela ang.i liścia laurowego- wystudzić. Cebulę pokrojoną w talarki i grzyby podsmażyć na oleju , następnie dodać kapustę kiszoną, kminek , pieprz, ewentualnie sól - gotować pod przykryciem ok.1,5 godz.podlewając wodą - na sam koniec płyn odparować i zesmażyć kapustę. Ugotowane golonki wyluzować z kości, mocno przypiec na oleju z obu stron a następnie wlać piwo i odparować płyn . Można podawać z chlebem lub ziemniakami, typowe, polskie i pyszne.