Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 7833
Dodano: 09.02.2009
Odsłon: 24355
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Golonkę ugotować (ok 1,5 godz) w wodzie z dodatkierm soli, pieprzu, ziela ang.i liścia laurowego- wystudzić. Cebulę pokrojoną w talarki i grzyby podsmażyć na oleju , następnie dodać kapustę kiszoną, kminek , pieprz, ewentualnie sól - gotować pod przykryciem ok.1,5 godz.podlewając wodą - na sam koniec płyn odparować i zesmażyć kapustę. Ugotowane golonki wyluzować z kości, mocno przypiec na oleju z obu stron a następnie wlać piwo i odparować płyn . Można podawać z chlebem lub ziemniakami, typowe, polskie i pyszne.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

smakoszka30 25 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Mojemu mężowi o danie z pewnością przypadnie do gustu :)24 Kto głosował? | Odpowiedz

smakoszka30 25 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Mojemu mężowi na pewno to danie przypadnie do gustu :)24 Kto głosował? | Odpowiedz

mamakacperka4 02 października 2009Zgłoś do usunięcia
Zrobiłam, fajna goloneczka :)24 Kto głosował? | Odpowiedz