Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...robiłam różne golonki jedne smakowały mi mniej inne bardziej ale dla mnie najlepsza jest właśnie ta z przepisu mamy. U mnie kość wyjęta ale oczywiście golonkę można zrobić z kością wtedy oczywiście będzie fajniej wyglądała...
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 960
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4757
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3260
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 960
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4757
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3260
Składniki
Z golonki wyjmujemy kość dokładnie obsmażamy z obu stron żeby się ładnie zarumieniła. Przekładamy do garnka.
Na tłuszczu który nam pozostał przesmażamy cebulę pokrojoną w nieco grubsze pióra cebulę. Następnie dodajemy czosnek i paprykę na 2 minutki.
Wszystko z patelni przekładamy do garnka z golonką. Dodajemy pozostałe przyprawy. Podlewamy woda i dusimy około 2 godziny. Zaglądając od czasu do czasu