Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...robiłam różne golonki jedne smakowały mi mniej inne bardziej ale dla mnie najlepsza jest właśnie ta z przepisu mamy. U mnie kość wyjęta ale oczywiście golonkę można zrobić z kością wtedy oczywiście będzie fajniej wyglądała...
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68845
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68845
Składniki
Z golonki wyjmujemy kość dokładnie obsmażamy z obu stron żeby się ładnie zarumieniła. Przekładamy do garnka.
Na tłuszczu który nam pozostał przesmażamy cebulę pokrojoną w nieco grubsze pióra cebulę. Następnie dodajemy czosnek i paprykę na 2 minutki.
Wszystko z patelni przekładamy do garnka z golonką. Dodajemy pozostałe przyprawy. Podlewamy woda i dusimy około 2 godziny. Zaglądając od czasu do czasu