Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj golonka którą gotowałam, a następnie piekłam w piekarniku. Taka golonka jest smaczna, mięciutka i rozpływa się w ustach. Polecam
garnek, naczynie żaroodporne, nóż, ręcznik papierowy,
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 296
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2228
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2561
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 608
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 296
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2228
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2561
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 608
Składniki
Golonkę po po opaleniu z włosków na skórze jeżeli takie się znajdą , po dokładnym umyciu włożyć do garnka, zalać wodą i gotować dodając obrane warzywa. Doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć płomień ognia, dodać przyprawy i gotować prawie do miękkości mięsa. Wszystkie składniki marynaty dobrze wymieszać do połączenia składników. Miękkie mięso wyjąć z rosołu wystudzić, a następnie dobrze natrzeć przygotowaną marynatą. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec pod przykryciem około 30 minut. podlewając szklanką wywaru z gotowania. Po tym czasie zdjąć przykrywkę i piec aż skórka będzie spieczona, rumiana , piec góra dół kilkanaście minut. Podawać z ziemniakami i ulubioną kapustą, lub pajdą chleba i musztardą. Smacznego
Golonka prawie gotowa. Ja jedną podzieliłam na dwie osoby bo była taka duża.
Golonka gotowa do podania.