Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj golonka którą gotowałam, a następnie piekłam w piekarniku. Taka golonka jest smaczna, mięciutka i rozpływa się w ustach. Polecam
garnek, naczynie żaroodporne, nóż, ręcznik papierowy,
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1903
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38613
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1341
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1903
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38613
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1341
Składniki
Golonkę po po opaleniu z włosków na skórze jeżeli takie się znajdą , po dokładnym umyciu włożyć do garnka, zalać wodą i gotować dodając obrane warzywa. Doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć płomień ognia, dodać przyprawy i gotować prawie do miękkości mięsa. Wszystkie składniki marynaty dobrze wymieszać do połączenia składników. Miękkie mięso wyjąć z rosołu wystudzić, a następnie dobrze natrzeć przygotowaną marynatą. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec pod przykryciem około 30 minut. podlewając szklanką wywaru z gotowania. Po tym czasie zdjąć przykrywkę i piec aż skórka będzie spieczona, rumiana , piec góra dół kilkanaście minut. Podawać z ziemniakami i ulubioną kapustą, lub pajdą chleba i musztardą. Smacznego
Golonka prawie gotowa. Ja jedną podzieliłam na dwie osoby bo była taka duża.
Golonka gotowa do podania.