Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj golonka którą gotowałam, a następnie piekłam w piekarniku. Taka golonka jest smaczna, mięciutka i rozpływa się w ustach. Polecam
garnek, naczynie żaroodporne, nóż, ręcznik papierowy,
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 158
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1720
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 327
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 158
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1720
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 327
Składniki
Golonkę po po opaleniu z włosków na skórze jeżeli takie się znajdą , po dokładnym umyciu włożyć do garnka, zalać wodą i gotować dodając obrane warzywa. Doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć płomień ognia, dodać przyprawy i gotować prawie do miękkości mięsa. Wszystkie składniki marynaty dobrze wymieszać do połączenia składników. Miękkie mięso wyjąć z rosołu wystudzić, a następnie dobrze natrzeć przygotowaną marynatą. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec pod przykryciem około 30 minut. podlewając szklanką wywaru z gotowania. Po tym czasie zdjąć przykrywkę i piec aż skórka będzie spieczona, rumiana , piec góra dół kilkanaście minut. Podawać z ziemniakami i ulubioną kapustą, lub pajdą chleba i musztardą. Smacznego
Golonka prawie gotowa. Ja jedną podzieliłam na dwie osoby bo była taka duża.
Golonka gotowa do podania.