Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana smakuje wybornie.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 393
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 393
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Składniki
Wykonanie: Obrać marchewkę, pietruszkę oraz seler i pokroić na mniejsze kawałki. Do garnka wlać wodę, wrzucić kostki warzywne, przygotowane warzywa i listki laurowe. Włożyć opłukaną golonkę, posypać pieprzem i gotować na wolnym, ogniu około 1 ½ godziny. Następnie golonkę wyjąć z garnka i ostudzić. Wszystkie składniki na marynatę razem wymieszać, dodać zmiażdżony czosnek. Skórę golonki ponacinać w kratkę i natrzeć przygotowaną marynatą, obłożyć plastrami cebuli i odstawić w chłodne miejsce na 3 godziny. Zamarynowane golonki wraz z marynatą przełożyć do naczynia żaroodpornego, wstawić do piekarnika nagrzanego do 210 stopni i piec około 20 minut. Po czym zmniejszyć temperaturę w piekarniku do 180 stopni i piec golonkę do momentu kiedy skóra będzie chrupiąca a mięso miękkie. Podczas pieczenia musimy co jakiś czas polewać golonki powstałym sosem i obracać. Podawać z pieczonymi ziemniakami i kiszoną kapustą. SMACZNEGO.