Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana smakuje wybornie.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 118
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31275
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 411
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 118
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31275
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 411
Składniki
Wykonanie: Obrać marchewkę, pietruszkę oraz seler i pokroić na mniejsze kawałki. Do garnka wlać wodę, wrzucić kostki warzywne, przygotowane warzywa i listki laurowe. Włożyć opłukaną golonkę, posypać pieprzem i gotować na wolnym, ogniu około 1 ½ godziny. Następnie golonkę wyjąć z garnka i ostudzić. Wszystkie składniki na marynatę razem wymieszać, dodać zmiażdżony czosnek. Skórę golonki ponacinać w kratkę i natrzeć przygotowaną marynatą, obłożyć plastrami cebuli i odstawić w chłodne miejsce na 3 godziny. Zamarynowane golonki wraz z marynatą przełożyć do naczynia żaroodpornego, wstawić do piekarnika nagrzanego do 210 stopni i piec około 20 minut. Po czym zmniejszyć temperaturę w piekarniku do 180 stopni i piec golonkę do momentu kiedy skóra będzie chrupiąca a mięso miękkie. Podczas pieczenia musimy co jakiś czas polewać golonki powstałym sosem i obracać. Podawać z pieczonymi ziemniakami i kiszoną kapustą. SMACZNEGO.