Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonkę przed pieczeniem można podgotować.
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 501
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3823
Pyszne , pożywne do zjedzenia w domu jak również do pracy.
Odsłon: 285
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1392
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 501
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3823
Pyszne , pożywne do zjedzenia w domu jak również do pracy.
Odsłon: 285
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1392
Składniki
Golonki umyć. Czosnek obrać i drobno posiekać . Przełożyć do miseczki, dodać olej i przyprawy, dokładnie wymieszać. Mięso natrzeć włożyć do miski, następnie wstawić na kilka godzin do lodówki.
Golonki przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać wodą. Piec w nagrzanym piekarniku przez godzinę, co jakiś czas polewać piwem.
Ziemniaki obrać i pokroić w ósemki, dodać do golonki i piec jeszcze przez godzinę. Podawać z chrzanem lub sosem czosnkowym. SMACZNEGO!