Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonkę przed pieczeniem można podgotować.
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 92
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 118
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 127
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 92
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 118
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 127
Składniki
Golonki umyć. Czosnek obrać i drobno posiekać . Przełożyć do miseczki, dodać olej i przyprawy, dokładnie wymieszać. Mięso natrzeć włożyć do miski, następnie wstawić na kilka godzin do lodówki.
Golonki przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać wodą. Piec w nagrzanym piekarniku przez godzinę, co jakiś czas polewać piwem.
Ziemniaki obrać i pokroić w ósemki, dodać do golonki i piec jeszcze przez godzinę. Podawać z chrzanem lub sosem czosnkowym. SMACZNEGO!