Do góry

Dania główne Przepis na:

Golonka pieczona w piwie.

Golonka pieczona w  piwie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 2535

Dodano:

Odsłon: 5607

Golonkę przed pieczeniem można podgotować.

Składniki

  • -Golonka - 4 szt
  • -Piwo - 1 butelka
  • -Czosnek - 4 ząbki
  • -Słodka papryka - 1 łyżka
  • -Pieprz czarny - 1 łyżeczka
  • -Sól
  • -Olej - 2 łyżki
  • -Ziemniaki - 1 kg
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Golonki umyć.
    Czosnek obrać i drobno posiekać . Przełożyć do miseczki, dodać olej i przyprawy, dokładnie wymieszać.
    Mięso natrzeć włożyć do miski, następnie wstawić na kilka godzin do lodówki.

  2. Golonki przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać wodą.
    Piec w nagrzanym piekarniku przez godzinę, co jakiś czas polewać piwem.

  3. Ziemniaki obrać i pokroić w ósemki, dodać do golonki i piec jeszcze przez godzinę.
    Podawać z chrzanem lub sosem czosnkowym.
    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń