Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonkę przed pieczeniem można podgotować.
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7695
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2733
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71236
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7695
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2733
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71236
Składniki
Golonki umyć. Czosnek obrać i drobno posiekać . Przełożyć do miseczki, dodać olej i przyprawy, dokładnie wymieszać. Mięso natrzeć włożyć do miski, następnie wstawić na kilka godzin do lodówki.
Golonki przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać wodą. Piec w nagrzanym piekarniku przez godzinę, co jakiś czas polewać piwem.
Ziemniaki obrać i pokroić w ósemki, dodać do golonki i piec jeszcze przez godzinę. Podawać z chrzanem lub sosem czosnkowym. SMACZNEGO!