Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonkę przed pieczeniem można podgotować.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25641
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2621
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1297
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25641
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2621
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1297
Składniki
Golonki umyć. Czosnek obrać i drobno posiekać . Przełożyć do miseczki, dodać olej i przyprawy, dokładnie wymieszać. Mięso natrzeć włożyć do miski, następnie wstawić na kilka godzin do lodówki.
Golonki przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać wodą. Piec w nagrzanym piekarniku przez godzinę, co jakiś czas polewać piwem.
Ziemniaki obrać i pokroić w ósemki, dodać do golonki i piec jeszcze przez godzinę. Podawać z chrzanem lub sosem czosnkowym. SMACZNEGO!