Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonkę przed pieczeniem można podgotować.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5575
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 48087
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5575
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 48087
Składniki
Golonki umyć. Czosnek obrać i drobno posiekać . Przełożyć do miseczki, dodać olej i przyprawy, dokładnie wymieszać. Mięso natrzeć włożyć do miski, następnie wstawić na kilka godzin do lodówki.
Golonki przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać wodą. Piec w nagrzanym piekarniku przez godzinę, co jakiś czas polewać piwem.
Ziemniaki obrać i pokroić w ósemki, dodać do golonki i piec jeszcze przez godzinę. Podawać z chrzanem lub sosem czosnkowym. SMACZNEGO!