Do góry

Dania główne Przepis na:

Golonka w wolnowarze

Golonka w wolnowarze

Autor:

Przepisów i artykułów: 99 Ocena: 410

Dodano:

Odsłon: 318

Golonka w innym wydaniu

Składniki

  • Golonka
  • Marynata
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • woda
  • 10 ziaren czarnego pieprzu
  • 5 liści laurowych
  • 2 łyżki octu
  • 0,5 puszki piwa guinness
  • 1 chili
  • Do wolnowara
  • 2-3 marchewki
  • Por
  • 2-3 pietruszki
  • 3 liście laurowe
  • Cebula
  • Sól, pieprz
1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Golonkę włożyć do marynaty - dodać wody tak by golonka była przykryta.

    Marynować min przez noc ( u mnie 36 godzin.)

    Marchew, Pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por pokroić w krążki, cebulę w piórka. Przełożyć do wolnowara. Doprawić solą i pieprzem, dołożyć liście laurowe. Dodać golonkę, ustawić na wysoki ogień na ok 6-8 godzin.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń