Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka z indyka w marynacie miodowo-musztardowej pieczona w piekarniku wraz z warzywami. Pyszne danie jednogarnkowe, które praktycznie robi się samo:)
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 41
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 41
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Miód mieszamy z musztardą, olejem, sosem sojowym, sokiem z cytryny oraz pieprzem. Golonki z indyka /najlepiej podobnej wielkości/ myjemy, osuszamy, obtaczamy w przygotowanej marynacie i odstawiamy na godzinę. Seler, marchew, pietruszkę, ziemniaki i cebulę obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Czosnek obieramy i kroimy w plastry. Cukinię kroimy w grubsze półplastry wraz ze skórką. Golonki wraz z warzywami przekładamy do foliowego rękawa do pieczenia lub naczynia żaroodpornego /naczynie przykrywamy/. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni C. Pieczemy 80 min a następnie folię rozcinamy lub naczynie odkrywamy i pieczemy jeszcze 10 min.