Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka z indyka w marynacie miodowo-musztardowej pieczona w piekarniku wraz z warzywami. Pyszne danie jednogarnkowe, które praktycznie robi się samo:)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 325
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4409
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1864
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3631
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31217
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 325
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4409
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1864
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3631
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31217
Składniki
Miód mieszamy z musztardą, olejem, sosem sojowym, sokiem z cytryny oraz pieprzem. Golonki z indyka /najlepiej podobnej wielkości/ myjemy, osuszamy, obtaczamy w przygotowanej marynacie i odstawiamy na godzinę. Seler, marchew, pietruszkę, ziemniaki i cebulę obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Czosnek obieramy i kroimy w plastry. Cukinię kroimy w grubsze półplastry wraz ze skórką. Golonki wraz z warzywami przekładamy do foliowego rękawa do pieczenia lub naczynia żaroodpornego /naczynie przykrywamy/. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni C. Pieczemy 80 min a następnie folię rozcinamy lub naczynie odkrywamy i pieczemy jeszcze 10 min.