Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka z indyka w marynacie miodowo-musztardowej pieczona w piekarniku wraz z warzywami. Pyszne danie jednogarnkowe, które praktycznie robi się samo:)
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3043
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 920
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 643
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3043
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 920
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 643
Składniki
Miód mieszamy z musztardą, olejem, sosem sojowym, sokiem z cytryny oraz pieprzem. Golonki z indyka /najlepiej podobnej wielkości/ myjemy, osuszamy, obtaczamy w przygotowanej marynacie i odstawiamy na godzinę. Seler, marchew, pietruszkę, ziemniaki i cebulę obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Czosnek obieramy i kroimy w plastry. Cukinię kroimy w grubsze półplastry wraz ze skórką. Golonki wraz z warzywami przekładamy do foliowego rękawa do pieczenia lub naczynia żaroodpornego /naczynie przykrywamy/. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni C. Pieczemy 80 min a następnie folię rozcinamy lub naczynie odkrywamy i pieczemy jeszcze 10 min.