Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka z indyka w marynacie miodowo-musztardowej pieczona w piekarniku wraz z warzywami. Pyszne danie jednogarnkowe, które praktycznie robi się samo:)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7021
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30571
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29301
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7021
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30571
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29301
Składniki
Miód mieszamy z musztardą, olejem, sosem sojowym, sokiem z cytryny oraz pieprzem. Golonki z indyka /najlepiej podobnej wielkości/ myjemy, osuszamy, obtaczamy w przygotowanej marynacie i odstawiamy na godzinę. Seler, marchew, pietruszkę, ziemniaki i cebulę obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Czosnek obieramy i kroimy w plastry. Cukinię kroimy w grubsze półplastry wraz ze skórką. Golonki wraz z warzywami przekładamy do foliowego rękawa do pieczenia lub naczynia żaroodpornego /naczynie przykrywamy/. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni C. Pieczemy 80 min a następnie folię rozcinamy lub naczynie odkrywamy i pieczemy jeszcze 10 min.