Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
.
4 nieduże golonki z indyka
3 marchewki
3 pietruszki
1/2 korzenia selera
30 dag pieczarek
gałązka lubczyku
gałązka selera
1/2 pęczka koperku
1 liść laurowy
2 łyżki oleju
2 łyżki masła klarowanego
1 łyżeczka bulionu (np. takiego ) lub 1 kostka rosołowa
1 łyżka śmietany
2 łyżeczki musztardy rosyjskiej
2 łyżeczki musztardy francuskiej,
sól, pieprz
Umyte golonki dokładnie osuszamy. W dużym rondlu lub garnku rozgrzewamy olej z masłem klarowanym i obsmażamy golonki na złoto z każdej strony. W tym czasie obieramy marchewki, pietruszki, selera i kroimy w słupki (ewentualnie, ale to już nie będzie to, ścieramy na grubych oczkach tarki).
Gdy golonki są już obsmażone wyjmujemy je z rondla i na pozostałym tłuszczu przez ok 3-5 min podsmażamy warzywa. Zalewamy 1 litrem wody. Dodajemy bulion, lubczyk, gałązkę selera, liść laurowy i pieprz. Wkładamy wcześniej obsmażone golonki, Przykrywamy pokrywą i dusimy na wolnym ogniu przez ok 40-50 min. Czas duszenia musimy dostosować do wielkości golonek- muszą być po prostu miękkie.
Następnie dodajemy obrane i pokrojone pieczarki. Dusimy kolejne 10 min.
Łączymy śmietanę, z musztardami i wlewamy do warzyw. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą, oraz dodajemy drobno posiekany koperek. Dusimy dosłownie przez chwilę.
Podajemy z ziemniakami z wody.
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 478
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 46
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10485
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 365
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 118
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 46
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10485
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 365
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 118
Składniki
4 nieduże golonki z indyka 3 marchewki 3 pietruszki 1/2 korzenia selera 30 dag pieczarek gałązka lubczyku gałązka selera 1/2 pęczka koperku 1 liść laurowy 2 łyżki oleju 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżeczka bulionu (np. takiego ) lub 1 kostka rosołowa 1 łyżka śmietany 2 łyżeczki musztardy rosyjskiej 2 łyżeczki musztardy francuskiej, sól, pieprz
Umyte golonki dokładnie osuszamy. W dużym rondlu lub garnku rozgrzewamy olej z masłem klarowanym i obsmażamy golonki na złoto z każdej strony. W tym czasie obieramy marchewki, pietruszki, selera i kroimy w słupki (ewentualnie, ale to już nie będzie to, ścieramy na grubych oczkach tarki). Gdy golonki są już obsmażone wyjmujemy je z rondla i na pozostałym tłuszczu przez ok 3-5 min podsmażamy warzywa. Zalewamy 1 litrem wody. Dodajemy bulion, lubczyk, gałązkę selera, liść laurowy i pieprz. Wkładamy wcześniej obsmażone golonki, Przykrywamy pokrywą i dusimy na wolnym ogniu przez ok 40-50 min. Czas duszenia musimy dostosować do wielkości golonek- muszą być po prostu miękkie. Następnie dodajemy obrane i pokrojone pieczarki. Dusimy kolejne 10 min. Łączymy śmietanę, z musztardami i wlewamy do warzyw. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą, oraz dodajemy drobno posiekany koperek. Dusimy dosłownie przez chwilę. Podajemy z ziemniakami z wody.
Przepisy Dania główne
Dania główne
zapiekanka makaron z mięsem mielonym i pomidorami
Dania główne
Ciasto na pizzę
Dania główne
Kotlety mielone z cukinii
Dania główne
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami
zapiekanka makaron z mięsem mielonym i pomidorami
Zapiekanka to ten rodzaj dań, które lubi właściwie każdy. Co więcej potrawy p...
Odsłon: 10
Ciasto na pizzę
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 46