Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
.
Propozycja pysznego obiadu z mięsem wieprzowym w roli głównej. U mnie to była...
Odsłon: 1896
Delikatne pulpety w wyrazistym, lekko ostrym sosie musztardowym. Rewelacyjnie...
Odsłon: 2583
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 408
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 355
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 649
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3843
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 408
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 355
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 649
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3843
Składniki
4 nieduże golonki z indyka 3 marchewki 3 pietruszki 1/2 korzenia selera 30 dag pieczarek gałązka lubczyku gałązka selera 1/2 pęczka koperku 1 liść laurowy 2 łyżki oleju 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżeczka bulionu (np. takiego ) lub 1 kostka rosołowa 1 łyżka śmietany 2 łyżeczki musztardy rosyjskiej 2 łyżeczki musztardy francuskiej, sól, pieprz
Umyte golonki dokładnie osuszamy. W dużym rondlu lub garnku rozgrzewamy olej z masłem klarowanym i obsmażamy golonki na złoto z każdej strony. W tym czasie obieramy marchewki, pietruszki, selera i kroimy w słupki (ewentualnie, ale to już nie będzie to, ścieramy na grubych oczkach tarki). Gdy golonki są już obsmażone wyjmujemy je z rondla i na pozostałym tłuszczu przez ok 3-5 min podsmażamy warzywa. Zalewamy 1 litrem wody. Dodajemy bulion, lubczyk, gałązkę selera, liść laurowy i pieprz. Wkładamy wcześniej obsmażone golonki, Przykrywamy pokrywą i dusimy na wolnym ogniu przez ok 40-50 min. Czas duszenia musimy dostosować do wielkości golonek- muszą być po prostu miękkie. Następnie dodajemy obrane i pokrojone pieczarki. Dusimy kolejne 10 min. Łączymy śmietanę, z musztardami i wlewamy do warzyw. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą, oraz dodajemy drobno posiekany koperek. Dusimy dosłownie przez chwilę. Podajemy z ziemniakami z wody.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pankejki
Dania główne
Tarta z kurczakiem i pieczarkami
Dania główne
Placki bananowe
Dania główne
Pzepis na żołądki drobiowe
Pankejki
Pyszne pankejki ️
Odsłon: 100
Tarta z kurczakiem i pieczarkami
Oto twój pomysł na jutrzejszy obiad. Do jego przygotowania możesz wykorzystać...
Odsłon: 5154