Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mięciutki goloneczki które rozpływają sie w ustach:)
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 187
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 777
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 480
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666440
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 187
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 777
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 480
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666440
Składniki
Golonki dobrze opłukać, wysuszyć papierowym ręczmikiem, posolić, popieprzyć i obsypać lekko papryką. Odstawić na godzinke w chłodne miejsce.
Marchew obrac i zetrzec na grubej tarce, cebulę pokroic w piórka.
Kapuste kiszoną wypłukać i wymieszać z marchwią i cebulka.
Do rękawa do zapiekania włożyć połowę kapusty, następnie golonki i druga połowę kapusty. Zamknąć rękaw i łożyć go do naczynia żaroodpornego. Całość włożyć do piekarnika wcześniej nagrzanego do 200 stopni. Piec 1,5 godziny.
Po 1,5 godziny przeciąc rękaw i dodać do golonek szklankę piwa. Piec jeszcze około 20 minut w temp 180 stopni.
SMACZNEGO.