Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie z piekarnika. Golonki z indyka podane z kwaśną kiszoną kapustą połączoną z słodkim ananasem - połączenie idealne:)
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 2349
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 387
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 53
Bardzo lubię kotlety mielone i często szukam pomysłu, by je urozmaicić. Poniż...
Odsłon: 111
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 2349
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 387
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 53
Bardzo lubię kotlety mielone i często szukam pomysłu, by je urozmaicić. Poniż...
Odsłon: 111
Składniki
Golonki indycze myjemy, osuszamy a następnie nacieramy przyprawami. Odstawiamy na dwie godziny w chłodne miejsce.
Kapustę kiszoną lekko odciskamy z soku. Plastry ananasa kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty. Dodajemy sok ananasowy / ilość zależy od tego jaka kwaśna jest kapusta i jak słodkie lubimy dania/ oraz liście laurowe i ziele angielskie. Kapustę z dodatkami przekładamy do jednego rękawa foliowego a golonki indycze do drugiego. Rękawy układamy w naczyniu żaroodpornym, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni C i pieczemy ok. 1 godz. Podajemy zaraz po upieczeniu.