Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonkę niepeklowaną piekę brytfannie i podlewam jasnym piwem. Podaję z gotowanymi pyrkami polanymi piwnym sosem, zasmażaną kapustą kiszoną i piwem.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1067
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101554
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6042
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1067
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101554
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6042
Składniki
1. Golonki przyprawiam i wkładam na noc do lodówki 2. Wkładam do brytfanny, podlewam wodą (by się trochę wytopiły) 3. Piekę ok. 0,5 h do miękkości. Po tym czasie zaczynam podlewać piwem (2x co 20 min.). Początkowo piekę przykryte, pod koniec otwieram by wyparował alkohol. Na koniec podlewam podpiwkiem i opcjonalnie niewielką ilością piwa miodnego. Całkowity czas pieczenia ok. 2h (na małym ogniu). Sos zagęszczam mąką lub fixem.
4. W między czasie przygotowuję kapustę kiszoną z grzybami. 5. Podaję z pyrkami, chrzanem, kapustą i jasnym piwem.