Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonkę niepeklowaną piekę brytfannie i podlewam jasnym piwem. Podaję z gotowanymi pyrkami polanymi piwnym sosem, zasmażaną kapustą kiszoną i piwem.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35672
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1196
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35672
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1196
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
        
        
                Składniki
1. Golonki przyprawiam i wkładam na noc do lodówki 2. Wkładam do brytfanny, podlewam wodą (by się trochę wytopiły) 3. Piekę ok. 0,5 h do miękkości. Po tym czasie zaczynam podlewać piwem (2x co 20 min.). Początkowo piekę przykryte, pod koniec otwieram by wyparował alkohol. Na koniec podlewam podpiwkiem i opcjonalnie niewielką ilością piwa miodnego. Całkowity czas pieczenia ok. 2h (na małym ogniu). Sos zagęszczam mąką lub fixem.
4. W między czasie przygotowuję kapustę kiszoną z grzybami. 5. Podaję z pyrkami, chrzanem, kapustą i jasnym piwem.