Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny obiad dla każdego Pana domu. Golonka peklowana podana z chrzanem, kapustą i jasnym piwem. Dodatkowo gotowane pyrki lub porządna kromka chleba. W gwarze wielkopolskiej na to danie mówi się ajsbany zez chrzanem.
Jeden z wariantów użycia sałatki z tuńczyka. Bardzo smaczne quesadillas na pi...
Odsłon: 63
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 580
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1247
Suszony koperek doskonale sprawdzi się w każdej kuchni w zimie.
Odsłon: 52
Jeden z wariantów użycia sałatki z tuńczyka. Bardzo smaczne quesadillas na pi...
Odsłon: 63
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 580
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1247
Suszony koperek doskonale sprawdzi się w każdej kuchni w zimie.
Odsłon: 52
Składniki
1. Golonki wkładam do garnka z wodą (by były przykryte), dodaję włoszczyznę, ziele i liść laurowy. 2. Gotuje do miękkości.
3. W między czasie przygotowuję kapustę. Smażę ją na smalcu wieprzowym lub gęsim z dodatkiem pieprzu.
4. Gotuję pyrki.
5. Podaję z pyrkami lub chlebem, chrzanem, kapustą i jasnym piwem.