Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny obiad dla każdego Pana domu. Golonka peklowana podana z chrzanem, kapustą i jasnym piwem. Dodatkowo gotowane pyrki lub porządna kromka chleba. W gwarze wielkopolskiej na to danie mówi się ajsbany zez chrzanem.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 905
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22993
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15407
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 905
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22993
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15407
Składniki
1. Golonki wkładam do garnka z wodą (by były przykryte), dodaję włoszczyznę, ziele i liść laurowy. 2. Gotuje do miękkości.
3. W między czasie przygotowuję kapustę. Smażę ją na smalcu wieprzowym lub gęsim z dodatkiem pieprzu.
4. Gotuję pyrki.
5. Podaję z pyrkami lub chlebem, chrzanem, kapustą i jasnym piwem.