Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny obiad dla każdego Pana domu. Golonka peklowana podana z chrzanem, kapustą i jasnym piwem. Dodatkowo gotowane pyrki lub porządna kromka chleba. W gwarze wielkopolskiej na to danie mówi się ajsbany zez chrzanem.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 805
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1932
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 429
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 805
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1932
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 429
Składniki
1. Golonki wkładam do garnka z wodą (by były przykryte), dodaję włoszczyznę, ziele i liść laurowy. 2. Gotuje do miękkości.
3. W między czasie przygotowuję kapustę. Smażę ją na smalcu wieprzowym lub gęsim z dodatkiem pieprzu.
4. Gotuję pyrki.
5. Podaję z pyrkami lub chlebem, chrzanem, kapustą i jasnym piwem.