Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, delikatne mięso do obiadu. Chociaż nie tylko. Po wystudzeniu można je pokroić na plastry i podawać jako wędlinę. Przygotowanie zabiera trochę czasu. Uważam jednak, że warto od czasu do czasu zafundować rodzinie taki rarytas.
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 120
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 72
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 120
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 72
Składniki
Wymieszać składniki marynaty. Liski laurowe można rozdrobnić. Mięso umyć. Ja zdjęłam skórkę, bo jej nie lubimy. Jak kto uważa - można ją oczywiście zostawić. Natrzeć mięso marynatą i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dać do lodówki na kilka godzin. Można nawet na całą noc. Piec pod przykryciem w 180 st. C około dwóch godzin. Od czasu do czasu polać wytworzonym sosem.