Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
paszteciki z kapustą i pieczarkami
Odsłon: 11
Przepis dnia
Eleganckie danie do zrobienia w jednym garnku. Pierś z kurczaka duszona z cze...
Odsłon: 426
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 50
Nigdy nie byłam szczególną fanką makowców, jednak zapewniam, że tak przygotow...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny łosoś w przyprawach, nie mdły, a bardzo aromatyczny.
Odsłon: 105
paszteciki z kapustą i pieczarkami
Odsłon: 11
Przepis dnia
Eleganckie danie do zrobienia w jednym garnku. Pierś z kurczaka duszona z cze...
Odsłon: 426
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 50
Nigdy nie byłam szczególną fanką makowców, jednak zapewniam, że tak przygotow...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny łosoś w przyprawach, nie mdły, a bardzo aromatyczny.
Odsłon: 105
Składniki
Golonkom zrobiłam dziurki nożem i wetknęłam w nie po ząbku czosnku. Resztę czosnku przecisnęłam przez praskę i natarłam nim golonki, jeszcze sporo ziół prowansalskich, chili i sól- golonki było 2 kg, czyli 2 płaskie łyżki.
Warzywa obrałam, oprócz ziemniaków można użyć swoich ulubionych warzyw, nadają golonkom wilgotności i na pewno nie przypala się podczas długiego pieczenia.
Grubo pokrojone warzywa wrzuciłam do rękawa, polałam je olejem i obsypałam ziołami, chili i solą i wytrząchałam. Na warzywach ułożyłam golonki i jeszcze dodałam gałęzi szałwii dla aromatu. Piekłam w sumie 2 h. Najpierw 30 minut w 185 C a potem w 175 C. Mięso było soczyste i aromatyczne i z łatwością odchodziło od kości.
:D
Smacznego :)