Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 327
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 327
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Golonkom zrobiłam dziurki nożem i wetknęłam w nie po ząbku czosnku. Resztę czosnku przecisnęłam przez praskę i natarłam nim golonki, jeszcze sporo ziół prowansalskich, chili i sól- golonki było 2 kg, czyli 2 płaskie łyżki.
Warzywa obrałam, oprócz ziemniaków można użyć swoich ulubionych warzyw, nadają golonkom wilgotności i na pewno nie przypala się podczas długiego pieczenia.
Grubo pokrojone warzywa wrzuciłam do rękawa, polałam je olejem i obsypałam ziołami, chili i solą i wytrząchałam. Na warzywach ułożyłam golonki i jeszcze dodałam gałęzi szałwii dla aromatu. Piekłam w sumie 2 h. Najpierw 30 minut w 185 C a potem w 175 C. Mięso było soczyste i aromatyczne i z łatwością odchodziło od kości.
:D
Smacznego :)