Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z lepszych i szybszych metod na idealną jagnięcinę
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4122
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6477
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5467
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13486
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5263
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4122
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6477
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5467
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13486
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5263
Składniki
Od lat szukam najlepszych przepisów na idealne kotleciki jagnięce. Numerem jeden są te z grilla, ale w domu trzeba poradzić sobie inaczej. Opiekacz czy grill kontaktowy równomiernie i równocześnie smaży kotleciki z obu stron i są gotowe w 12 minut. Najlepsza jest górka z samymi kawałkami żeberek, a nie z kością. Trzeba je natrzeć ulubionymi przyprawami. Zostawić na trochę a potem włożyć do nagrzanego opiekacza i go zamknąć.
Tak jak steki zawija się na pięć minut aby odpoczęły. Zawsze dla pewności można rozciąć jedną kostkę i zobaczyć czy odpowiada nam stopień wypieczenia. Ja lubię stopień średnio wysmażony, tylko trzeba uważać i nie przedłużać nadmiernie opiekania- wtedy będą twarde i można je dusić 1,5 h, żeby znowu zmiękły :)
Rozpływały się w ustach.
Smacznego :)