Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z lepszych i szybszych metod na idealną jagnięcinę
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326742
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12128
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17013
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326742
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12128
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17013
Składniki
Od lat szukam najlepszych przepisów na idealne kotleciki jagnięce. Numerem jeden są te z grilla, ale w domu trzeba poradzić sobie inaczej. Opiekacz czy grill kontaktowy równomiernie i równocześnie smaży kotleciki z obu stron i są gotowe w 12 minut. Najlepsza jest górka z samymi kawałkami żeberek, a nie z kością. Trzeba je natrzeć ulubionymi przyprawami. Zostawić na trochę a potem włożyć do nagrzanego opiekacza i go zamknąć.
Tak jak steki zawija się na pięć minut aby odpoczęły. Zawsze dla pewności można rozciąć jedną kostkę i zobaczyć czy odpowiada nam stopień wypieczenia. Ja lubię stopień średnio wysmażony, tylko trzeba uważać i nie przedłużać nadmiernie opiekania- wtedy będą twarde i można je dusić 1,5 h, żeby znowu zmiękły :)
Rozpływały się w ustach.
Smacznego :)