Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kiedy sięgam pamięcią-zawsze piekłam mężowi golonki z dodatkiem piwa i tymianku. Tym razem postanowiłam ją ugotować. Wyszła ponoć jeszcze lepsza niż pieczona.
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 136
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 311
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 136
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 311
Składniki
Opłukane golonki włożyć do garnka. Dodać przyprawy i zalać wodą tak, by mięso było przykryte. Gotować na wolnym ogniu od 1,5- 2 godzin. Wyłączyć ogień i zostawić golonki aż ostygną. Wyjąć z wody, przełożyć do naczynia żaroodpornego, naciąć ostrym nożem. Dodać smalec i piwo. Piec aż mięso stanie się mięciutkie. Golonki posmarować miodem i jeszcze chwilę piec aż skórka się zarumieni.Podać obowiązkowo z zasmażaną kiszoną kapustą.