Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kiedy sięgam pamięcią-zawsze piekłam mężowi golonki z dodatkiem piwa i tymianku. Tym razem postanowiłam ją ugotować. Wyszła ponoć jeszcze lepsza niż pieczona.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 48
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2321
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 48
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2321
Składniki
Opłukane golonki włożyć do garnka. Dodać przyprawy i zalać wodą tak, by mięso było przykryte. Gotować na wolnym ogniu od 1,5- 2 godzin. Wyłączyć ogień i zostawić golonki aż ostygną. Wyjąć z wody, przełożyć do naczynia żaroodpornego, naciąć ostrym nożem. Dodać smalec i piwo. Piec aż mięso stanie się mięciutkie. Golonki posmarować miodem i jeszcze chwilę piec aż skórka się zarumieni.Podać obowiązkowo z zasmażaną kiszoną kapustą.