Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To chyba jedno z najprostszych, a zarazem najsmaczniejszych dań! Ja osobiście uwielbiam tradycyjne, gotowane pierogi z truskawkami ;)
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 97
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 94
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 36
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 595
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 97
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 94
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 36
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 595
Składniki
Z mąki, ciepłej wody i soli zarobić gładkie ciasto pierogowe. Następnie ciasto należy rozwałkować i dość dużą szklanką/pucharkiem wykrawać koła, na które kładziemy plastry umytych owoców.
Następnie pierogi składamy, brzegi dociskając np. widelcem. Wrzucamy do gorącej, osolonej wody i od momentu wypłynięcia gotujemy przez ok. 2 min. Potem odcedzamy i polewamy stopionym masłem i posypujemy cukrem. Smacznego!