Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To chyba jedno z najprostszych, a zarazem najsmaczniejszych dań! Ja osobiście uwielbiam tradycyjne, gotowane pierogi z truskawkami ;)
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 900
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1828
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6373
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 900
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1828
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6373
Składniki
Z mąki, ciepłej wody i soli zarobić gładkie ciasto pierogowe. Następnie ciasto należy rozwałkować i dość dużą szklanką/pucharkiem wykrawać koła, na które kładziemy plastry umytych owoców.
Następnie pierogi składamy, brzegi dociskając np. widelcem. Wrzucamy do gorącej, osolonej wody i od momentu wypłynięcia gotujemy przez ok. 2 min. Potem odcedzamy i polewamy stopionym masłem i posypujemy cukrem. Smacznego!