Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To chyba jedno z najprostszych, a zarazem najsmaczniejszych dań! Ja osobiście uwielbiam tradycyjne, gotowane pierogi z truskawkami ;)
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 340
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 403
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 801
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 340
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 403
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 801
Składniki
Z mąki, ciepłej wody i soli zarobić gładkie ciasto pierogowe. Następnie ciasto należy rozwałkować i dość dużą szklanką/pucharkiem wykrawać koła, na które kładziemy plastry umytych owoców.
Następnie pierogi składamy, brzegi dociskając np. widelcem. Wrzucamy do gorącej, osolonej wody i od momentu wypłynięcia gotujemy przez ok. 2 min. Potem odcedzamy i polewamy stopionym masłem i posypujemy cukrem. Smacznego!