Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i zdrowy obiadek.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 902
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22990
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15401
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 902
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22990
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15401
Składniki
Wykonanie: Mięso dokładnie oczyścić z żyłek, posypać solą i pieprzem do smaku i dokładni utłuc, po czym odstawić na pół godziny aby mięso trochę skruszało. W między czasie pora dokładnie oczyścić, drobno posiekać i usmażyć na maśle z dodatkiem soli do smaku. Na przygotowanym mięsie rozłożyć przygotowanego pora.
Zwinąć dosyć mocno w rulon, zaginając boki do środka i posypać pieprzem. Gotową roladkę położyć na foli spożywczej i zawinąć bardzo szczelnie. W rondlu zagotować wodę, włożyć roladkę i gotować przez 20-25 minut na małym ogniu. Po ugotowaniu ostudzić i pokroić ukośnie w plastry. Musimy pamiętać aby roladka była bardzo szczelnie zawinięta w folię, tak aby podczas gotowania nie dostała się do środka woda. Tak przygotowane mięso z indyka wybornie smakuję z surówką z czerwonej kapusty z dodatkiem startego jabłka.