Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i zdrowy obiadek.
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 246
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 163
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 897
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 246
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 163
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 897
Składniki
Wykonanie: Mięso dokładnie oczyścić z żyłek, posypać solą i pieprzem do smaku i dokładni utłuc, po czym odstawić na pół godziny aby mięso trochę skruszało. W między czasie pora dokładnie oczyścić, drobno posiekać i usmażyć na maśle z dodatkiem soli do smaku. Na przygotowanym mięsie rozłożyć przygotowanego pora.
Zwinąć dosyć mocno w rulon, zaginając boki do środka i posypać pieprzem. Gotową roladkę położyć na foli spożywczej i zawinąć bardzo szczelnie. W rondlu zagotować wodę, włożyć roladkę i gotować przez 20-25 minut na małym ogniu. Po ugotowaniu ostudzić i pokroić ukośnie w plastry. Musimy pamiętać aby roladka była bardzo szczelnie zawinięta w folię, tak aby podczas gotowania nie dostała się do środka woda. Tak przygotowane mięso z indyka wybornie smakuję z surówką z czerwonej kapusty z dodatkiem startego jabłka.